Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sista chansen! Cyber Week slutar om:  

Visar 3 av 3 produkter

Drinkglas och highballglas är två vanliga typer av glas som används för att servera olika typer av drycker. Drinkglas är vanligtvis mindre och används för att servera drinkar och cocktails. De har oftast en elegant och stilren design som passar för festliga tillfällen. Highballglas å andra sidan är större och används främst för att servera long drinks och blandade drinkar med mycket is och mixers. Dessa glas har ofta en hög och rak form, vilket gör det möjligt att blanda och röra om ingredienserna ordentligt. Oavsett vilken typ av glas du väljer, är de båda viktiga för att ge rätt presentation och smakupplevelse av din favoritdrink.

Vanliga frågor om Drinkglas & highballglas

  • Hur ser ett highballglas ut?

    Ett highballglas är vanligtvis ett högt och smalt glas med raka sidor. Det kan hålla ca 25-35 cl vätska. Highballglas används oftast för att servera drinkar som innehåller sprit tillsammans med läsk eller juice, såsom gin and tonic eller vodka soda.
  • Vad dricker man i highballglas?

    I ett highballglas dricker man vanligtvis drinkar som innehåller en alkoholhaltig dryck tillsammans med en större mängd mixer eller läsk. Exempel på populära drinkar som serveras i highballglas är Gin and Tonic, Vodka Soda och Whisky Ginger Ale.
  • Hur mycket rymmer ett highball glas?

    Ett highball glas brukar vanligtvis rymma mellan 25 och 35 centiliter, beroende på tillverkare och modell. Det är ett glas som oftast används för att servera drinkar med is, som till exempel en whiskey sour eller en gin and tonic.