Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Tallrikar & skålar

Assiett

5 st produkter
Visar 5 av 5 produkter

Assietter är små tallrikar som används för att servera mindre portioner av mat. Dessa mindre tallrikar är populära vid servering av förrätter, aptitretare, dessert eller för att skapa elegant presentation av maträtter. Assietter kommer i olika storlekar, former och material, och de utgör en viktig del av en dukning och servering vid olika tillfällen och evenemang.

Vanliga frågor om Assiett

Vad är en assiett?

En assiett är en mindre tallrik som används vid servering av förrätter, efterrätter eller mindre portioner av mat. Den är vanligtvis rund till formen och har en diameter på cirka 15-20 centimeter. Assietter används ofta i samband med att man äter flera rätter under en måltid, där varje rätt serveras på sin egen assiett.

Vad serverar man på assietter?

Assietter används för att servera en mängd olika maträtter. Vanligtvis serverar man förrätter, sallader, smårätter och även vissa desserter på assietter. Det kan vara allt från kalla rätter som räkor, sallader och bruschetta till varma rätter som plockmat, småpajer och andra aptitretande portioner. Assietter används också för att servera kakor, bakverk och mindre portioner av efterrätter. Det är ett mångsidigt serveringsredskap som kan användas för att presentera och njuta av olika typer av mat.