Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Tallrikar & skålar

Djup tallrik

25 st produkter
Visar 24 av 25 produkter
12

En djup tallrik är en typ av tallrik som används främst för att servera soppor, grytor, yoghurt, gröt och sallader. Det finns de som har har en hög kant som sticker ut med en fördjupning i mitten, sen finns det djupa tallrikar som är formade mer som ett stort glas. Djupa tallrikar är vanligtvis tillverkade av porslin eller keramik, men det finns också varianter i plast eller glas. Djupa tallrikar är ett måste i allas kök och porslinsuppsättning.

Vanliga frågor om Djup tallrik

Hur dukar jag snyggt med en djup tallrik?

När du dukar med en djup tallrik kan du följa dessa steg för att få en snygg dukning:

  1. Placera tallriken framför sittplatsen; antingen direkt på bordet, på en platt tallrik eller på ett tallriksunderlägg.
  2. Lägg en servett bredvid tallriken.
  3. Om du serverar en förrätt eller soppa i tallriken kan du placera en förrättssked eller sopp-sked bredvid tallriken.
  4. Om du serverar en huvudrätt i tallriken kan du placera en vanlig kniv och gaffel bredvid tallriken.
  5. Om du serverar efterrätt i tallriken kan du placera en dessertsked bredvid tallriken.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en snygg dukning med en djup tallrik.

Hur djup bör en tallrik vara?

En vanlig tallrik brukar ha ett djup på cirka 2-3 centimeter. Detta djup är optimalt för att hålla maten på tallriken och för att undvika att maten rinner över kanten. Det är också tillräckligt djupt för att kunna användas till soppor eller rätter med sås. Djupet på en tallrik kan dock variera beroende på typen av tallrik och dess användningsområde. Du hittar även djupa tallrikar med ett större djup.