Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Orientalisk matta

Persisk matta

9458 st produkter
Visar 24 av 9458 produkter
1
...
395

Persiska mattor är en ikonisk form av konst och hantverk som har en lång och rik historia. Dessa handknutna mattor är kända för sin skönhet, kvalitet och mångfald i mönster och färger. Med rötter som sträcker sig århundraden tillbaka är persiska mattor inte bara funktionella golvbeläggningar utan också en värdefull kulturell och konstnärlig tradition som har betydelse över hela världen.

Vanliga frågor om Persisk matta

  • Hur känner man igen en persisk matta?

    Det finns några kännetecken som kan hjälpa dig att känna igen en persisk matta:
  • Hur lång tid tar det att knyta en persisk matta?

    Tiden det tar att knyta en persisk matta beror på flera faktorer, inklusive storlek, komplexitet i mönstret och skickligheten hos knytaren. En mindre matta kan ta några månader att färdigställa, medan en större matta kan ta flera år att knyta. Det är en mycket tidskrävande process som kräver noggrannhet och tålamod.
  • Vad är persiska mattor gjorda av?

    Persiska mattor är kända för sin höga kvalitet och skönhet. De är handknutna mattor som tillverkas i Iran, tidigare känt som Persien. Traditionellt sett är persiska mattor gjorda av naturliga material som ull, bomull och silke. Ullen används för att skapa själva mattans bas och ger den hållbarhet och styrka. Bomull används för att binda samman trådarna och ge mattan stadga. Silke används vanligtvis för att skapa vackra mönster och detaljer på mer exklusiva persiska mattor.