Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

Balkong & altan

Balkongbelysning

18 st produkter
Visar 18 av 18 produkter

Balkongbelysning är belysning som används för att lysa upp en balkong. Det finns olika typer av balkongbelysning att välja mellan, inklusive strålkastare, ljusslingor, solcellslampor och spotlights. Balkongbelysning är en viktig del av att skapa en trivsam atmosfär på din balkong. Genom att välja rätt belysning på balkongen kan du skapa en mysig och stämningsfull miljö både under kvällar och nätter. Oavsett om du vill njuta av lugna stunder ensam eller bjuda in vänner till en trevlig kväll, kan rätt balkongbelysning göra en betydande skillnad. Balkongbelysning kan användas för att skapa en stämning och atmosfär på balkongen, och kan också vara praktisk för att förbättra säkerheten och synligheten på kvällen. Det är viktigt att välja belysning som är lämplig för utomhusbruk och som är energieffektiv.

Vanliga frågor om Balkongbelysning

Vilken typ av belysning kan jag ha på balkongen?

Du kan ha olika typer av belysning på balkongen beroende på dina behov och önskemål. Här är några olika alternativ:

 • Strålkastare eller spotlights: Dessa kan användas för att belysa specifika områden eller objekt på balkongen, som växter eller en loungedel.
 • Väggarmaturer eller taklampor: Dessa kan monteras på väggen eller taket för att ge allmän belysning på balkongen.
 • Lyktor eller ljusslingor: Om du vill skapa en mysig och stämningsfull atmosfär kan du använda lyktor eller ljusslingor för att skapa en mjuk och indirekt belysning.
 • Solarbelysning: Om du vill ha en mer energieffektiv och miljövänlig lösning kan du använda solcellsbaserad belysning som laddas upp under dagen och ger ljus på natten.

Tänk på att välja belysning som är lämplig för utomhusbruk och som tål vädrets påverkan.

Hur sätter man upp lampor på balkongen?

För att sätta upp lampor på balkongen kan du följa dessa steg:

 1. Börja med att bestämma var du vill placera lamporna på balkongen.
 2. Kontrollera om det finns någon elektrisk anslutning tillgänglig på balkongen. Om inte kan du behöva anlita en elektriker för att installera en.
 3. Välj lampor som är lämpliga för utomhusbruk och som passar din smak och stil.
 4. Om du har en elektrisk anslutning, koppla in lamporna enligt tillverkarens anvisningar. Var noga med att följa säkerhetsföreskrifterna och se till att allt är korrekt jordat.
 5. Om du inte har en elektrisk anslutning kan du använda batteridrivna eller solcellsdrivna lampor istället.
 6. Fäst lamporna på balkongräcket eller väggen med hjälp av krokar, klämmor eller andra lämpliga fästen.
 7. Tänd lamporna och njut av belysningen på din balkong!

Kom ihåg att alltid vara försiktig när du arbetar med elektricitet och följ säkerhetsföreskrifterna.

Kan man ha LED lampor på balkongen?

Ja, det är fullt möjligt att använda LED-lampor på balkongen. LED-lampor är energieffektiva och har en lång livslängd, vilket gör dem till ett populärt val för utomhusbelysning. De finns i olika färger och intensiteter, så du kan välja belysning som passar din balkongstil och behov. Var noga med att välja LED-lampor som är lämpliga för utomhusbruk och skyddade mot fukt och väderförhållanden.