Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Balkong & altan

Altanbelysning

14 st produkter
Visar 14 av 14 produkter

Altanbelysning är en viktig del av utomhusmiljön och skapar en stämningsfull atmosfär på altanen. Genom att placera belysning på altanen kan man förlänga utomhusperioden och njuta av uteplatsen även på kvällen. Det innebär också att du kan ha fin och stämningsfull belysning på din altan även under de mörka månaderna. Det finns olika typer av altanbelysning att välja mellan, såsom spotlights, markbelysning eller ljusslingor. Spotlights kan användas för att lyfta fram specifika delar av altanen, medan markbelysning ger en mer diffus och mjukare belysning. Ljusslingor kan skapa en romantisk och mysig atmosfär. Det är viktigt att välja belysning som är anpassad för utomhusbruk och tål väder och vind.

Vanliga frågor om Altanbelysning

Vilken typ av altanbelysning finns det?

Det finns olika typer av altanbelysning som kan användas för att lysa upp altanen på kvällen och skapa en trevlig atmosfär. Här är några vanliga typer:

  • Spotlights: Dessa kan monteras på väggar eller tak för att rikta ljuset på specifika områden av altanen.
  • Markbelysning: Dessa är ljuspunkter som är installerade i marken och kan användas för att markera gångvägar eller trappor.
  • Stämningsbelysning: Detta kan inkludera ljusslingor, lyktor eller ljuslyktor som skapar en mysig och avslappnad atmosfär.
  • Solcellsdrivna lampor: Dessa är energieffektiva och laddas upp under dagen genom solenergi. De kan vara praktiska om du inte har tillgång till elanslutning på altanen.
  • LED-lampor: LED-lampor är energieffektiva och har lång livslängd. De kan användas för att skapa olika effekter och färger.

Vilken typ av altanbelysning som passar bäst beror på dina personliga preferenser och behov. Det kan vara bra att tänka på vilken funktion belysningen ska ha och vilken atmosfär du vill skapa på din altan.

Vad ska jag tänka på när jag väljer belysning till altanen?

När du väljer belysning till altanen finns det några saker att tänka på för att skapa en trevlig och funktionell atmosfär:

  • Belysningsbehov: Tänk på vilket syfte du vill att belysningen ska fylla. Vill du ha en mysig och avslappnande stämning eller behöver du starkare belysning för att kunna använda altanen även på kvällen?
  • Ljussättning: Variera gärna ljussättningen för att skapa intressanta effekter. Använd gärna olika typer av belysning såsom taklampor, väggarmaturer, markbelysning eller ljusslingor.
  • Material och stil: Välj belysningsarmaturer som passar till altanens stil och materialval. Det kan vara snyggt att matcha belysningen med altanens övriga inredning och färger.
  • Effektivitet och energiförbrukning: Tänk på att välja energieffektiva lampor och armaturer för att minska energiförbrukningen och miljöpåverkan. LED-lampor är ett bra alternativ då de är energisnåla och har lång livslängd.
  • Säkerhet: Se till att belysningen är säker, anpassad för utomhusbruk och att kablar är väl skyddade för att undvika olyckor.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du skapa en trivsam och funktionell belysning till din altan.

Kan jag ha altanbelysning även på uteplatsen?

Absolut! Altanbelysning kan användas på både altaner och uteplatser för att skapa en trevlig atmosfär och ge extra ljus under kvällar och nätter. Du kan välja mellan olika typer av altanbelysning, såsom spotlights, vägglampor, hängande lampor eller ljusslingor. Det är viktigt att välja belysning som är lämplig för utomhusbruk och som är IP-klassad för att klara av väder och vind. Se till att belysningen är ordentligt installerad och följ säkerhetsföreskrifterna för att undvika eventuella risker.