Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Markistillbehör

Markisväv & markistyg

33 st produkter
Visar 24 av 33 produkter
12

Markisväv är det material som används i markiser. Det är vanligtvis tillverkat av slitstarkt polyester eller akryl och är utformat för att skydda mot solens strålar och för att vara vattenavvisande. Markistyg finns i olika färger och mönster för att passa olika stilar och smaker. Det är viktigt att välja en högkvalitativ markisväv som är UV-resistent och tålig mot väderförhållanden för att förlänga markisens livslängd.

Vanliga frågor om Markisväv & markistyg

Vad är markisväv och markistyg?

Markisväv och markistyg är material som används för att tillverka markiser. Markisväven är den synliga delen av markisen och är oftast tillverkad av en tålig och väderbeständig syntetisk fiber, som polyester eller akryl. Den kan vara behandlad för att vara vattenavvisande och UV-beständig för att skydda mot sol, regn och andra väderförhållanden.

Markistyget är alltså själva tyget som används för att konstruera markisen.

Vad bör man tänka på när man väljer markisväv och markistyg för att uppnå önskat solskydd och visuell effekt?

När man väljer markisväv och markistyg för att uppnå önskat solskydd och visuell effekt finns det några faktorer att tänka på:

  • Solskydd: Välj en markisväv som har hög UV-skyddsfaktor för att skydda mot solens skadliga strålar. En väv med hög UV-skyddsfaktor minskar risken för solbränna och skyddar även inredningen från att blekas av solens ljus.
  • Ljusgenomsläpp: Markisvävens ljusgenomsläpp påverkar hur mycket ljus som filtreras igenom. Om du vill ha mycket ljusinsläpp kan du välja en väv med högre ljusgenomsläpp, medan en väv med lägre ljusgenomsläpp ger ett mörkare och mer avskärmat utrymme.
  • Färg och mönster: Välj en färg och ett mönster som passar din önskade visuella effekt och harmonierar med omgivningen. Mörkare färger tenderar att absorbera mer värme och ljus, medan ljusare färger reflekterar mer.
  • Hållbarhet: Kvaliteten på markisväven och markistyget är viktigt för att säkerställa långvarig användning. Se till att välja en väv och ett tyg av hög kvalitet som tål väderförhållanden och inte bleks eller skadas lätt.

Vilket material är markisväv gjort av?

Markisväv är vanligtvis tillverkat av syntetiska material som polyester eller akryl. Dessa material är speciellt utformade för att vara tåliga mot väderförhållanden som sol, regn och vind. Markisväv är också oftast behandlad för att vara vattentät och skydda mot UV-strålar.