Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 2 av 2 produkter

En trädgårdstomte är en traditionell figur som oftast placeras utomhus i trädgårdar. Tomten anses ha magiska krafter och sägs kunna skydda trädgården och dess växter från onda andar och skadedjur. Trädgårdstomten är vanligtvis en liten figur, oftast gjord av trä eller keramik, och klädd i traditionella kläder som en röd luva och en grå kappa. Många tror att det ger tur och välstånd att ha en trädgårdstomte i sin trädgård och det är vanligt att man ger tomten små gåvor som tack för dess beskydd.

Vanliga frågor om Trädgårdstomte

Varför har man trädgårdstomtar?

Trädgårdstomtar är en traditionell dekoration som är vanlig i svenska trädgårdar. De anses ha en symbolisk betydelse och representerar ofta lycka och tur. Många tror att trädgårdstomtar också skyddar trädgården och dess invånare från onda andar eller olyckor. För många är trädgårdstomtarna också en dekorativ detalj som ger trädgården en charmig och lekfull karaktär.

Finns det trädgårdstomtar i olika stilar?

Ja, det finns trädgårdstomtar i olika stilar. Trädgårdstomtar kan komma i olika former och utseenden för att passa olika trädgårdar och smaker. Vissa trädgårdstomtar kan ha en traditionell och klassisk design med röd mössa och grå kläder, medan andra kan ha en mer modern och stilren look. Det finns även trädgårdstomtar i olika storlekar och material, som keramik, trä eller plast. Så oavsett vilken stil eller design du föredrar, finns det troligen en trädgårdstomte som passar din trädgård.