Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Inredning

Retro inredning

220 st produkter
Visar 24 av 220 produkter
1
...
10

Populära filtreringar

Retro inredning är en stil som har blivit allt mer populär de senaste åren. Det handlar om att återskapa en nostalgisk känsla från en annan tid, oftast från 1950- och 60-talet. Detta kan inkludera färgglada möbler, geometriska mönster och ikoniska designobjekt från den tiden. Retro inredning är ett sätt att ge hemmet en personlig touch och att visa upp sin kärlek för en annan era. Det finns många olika sätt att integrera retro-stilen i hemmet, från mindre detaljer som lampor och kuddar till större möbler som soffor och matbord.

Vanliga frågor om Retro inredning

Vad är retro inredning?

Retro inredning är en stil som hämtar inspiration från design och inredning från 1950- och 60-talet. Det kännetecknas ofta av starka färger, mönster och former, samt användning av material som plast och metall. Typiska retro-inredningsdetaljer kan inkludera möbler med runda former, mönstrade tapeter och textilier, och dekorativa föremål som lava lampor och skulpturer. Retro-stilen har fått en renässans under senare år och är populär bland både äldre och yngre generationer.

Hur använder jag retro inredning?

För att använda retro inredning på ett effektfullt sätt kan du välja att antingen skapa ett helt retro-tema i ditt hem eller blanda retroelement med modern inredning. Här är några tips:

  • Välj möbler och dekorationer i retrostil, t.ex. en mönstrad soffa eller en väggklocka i 60-talsstil.
  • Lägg till färgglada detaljer, t.ex. kuddar eller mattor i starka färger.
  • Använd tapeter eller tyger med retrodesign.
  • Kombinera retroelement med moderna möbler för en intressant kontrast.
  • Var noga med att inte överdriva retrostilen, för att undvika att rummet ser ut som en tidskapsel.

Vad är skillnaden på retro och vintage inredning?

Retro inredning syftar vanligtvis på inredningsstilar och design som är inspirerade av eller återskapade från en tidigare epok, oftast från 1950- till 1980-talet. Vintage inredning däremot refererar till autentiska föremål från en tidigare epok, som vanligtvis är minst 20 år gamla och kan vara från vilken tid som helst från 1920-talet fram till 1980-talet.