Skippa sidhuvud och gå vidare.

Semestertider - shoppa till hem och uteplats!

Kategorier

Inspiration lantligt kök

Vem drömmer inte om ett lantligt kök. Vi har samlat tips & inspiration för att du ska kunna få till stilen. Följ med oss när vi utforskar designen.
10/31/2023
Dela artikel

Inspiration - Lantligt kök - Tradition och värme

Köket är hemmets hjärta och själ, en plats där familjen samlas, skratt delas och minnen skapas. I en tid där det moderna och minimalistiska dominerar kan ett lantligt kök ge en känsla av nostalgi, värme och genuinitet. Låt oss utforska hemligheterna bakom den lantliga köksstilen och hur du kan införa den i ditt hem.

  • Vad kännetecknar ett lantligt kök?

    Användningen av trä, sten och andra naturmaterial skapar en rustik känsla och är synonymt med lantlig stil. Separata skåp, hyllor och arbetsbänkar bryter det typiska kökslunket.
    Med detaljer som rustika handtag till vackert kakel sätter du pricken över i:et, varje detalj bidrar till den lantliga känslan.

  • Var ska du börja när du ska skapa ditt lantkök?

    Satsa på hållbara, naturliga material som åldras med grace. Tänk på förvaringen,  traditionella skåp, öppna hyllor och hängande krokar kan alla användas effektivt i ett lantligt kök.
    Dekorera med omsorg, välj detaljer som speglar den lantliga stilen, från traditionell Väggklocka & väggur till handgjorda korgar.

Färg & toner i ett lantligt kök

Färgpaletten består av jordnära toner som beige, terrakotta, mjuka gröna och blå. Använd naturinspirerade nyanser. Tänk solblekt trä, mossgrön eller havsblå.

Möbler & Material

Robusta träslag som ek, furu eller björk passar ypperligt i det lantliga köket.

För att få en mer realistisk känsla använd gärna handgjort kakel eller stenväggar. Detta ger en gedigen känsla.

Köp Lantligt Matbord

Rustika matbord i ett lantligt kök

Belysning & dekoration

Använd gärna hängande lampor i mässing eller koppar. Textilier som rustika gardiner, mattor och kuddar i lin eller ylle blir fina accenter.

Köp Kökslampa & taklampa kök

Få till den lantliga stilen med hängande lampor

Funktionella tips som passar den lantliga designen

Ett vackert gårdsbord kan vara pjäsen som är i blickfånget för köket. Samla familj och vänner och njut av långa samtal och goda middagar.

Använd dig av öppna hyllor. Perfekt för att visa upp vackert porslin eller kryddburkar.

Öppna hyllor ger en lantlig känsla

Traditionella klockor - pricken över i:et i det lantliga köket

Ett lantligt kök är mer än bara en inredningsstil. Det är en hyllning till tradition, natur och enklare tider. Genom att välja rätt material, färger och möbler kan du skapa en plats som är lika vacker som den är funktionell, och som bjuder in till många glada stunder!

Läs ockå! Inspiration sovrum

Läs ockå! Inspiration - Inreda litet vardagsrum