Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Höjd skrivbord

Vilken höjd ska du ha på ditt skrivbord för optimal komfort? Vi tipsar om hur du kan ta reda på det och kommer med sköna tips på snygga skrivbord att använda.
02/13/2024
Dela artikel

Att välja rätt höjd på sitt skrivbord

Att ha rätt höjd på ditt Skrivbord är avgörande för din ergonomi och produktivitet. I denna guide kommer vi att titta på hur du kan bestämma den optimala höjden för ditt skrivbord och hur du kan anpassa det efter dina behov.

Viktig med rätt höjd på ditt skrivbord

Att ha rätt höjd på ditt skrivbord är viktigt för att undvika rygg- och nacksmärta samt förbättra din arbetsmiljö. Här är några steg för att hitta den perfekta höjden.

  • Mätning av höjden
    Sitt på din Kontorsstol & skrivbordsstol med fötterna plant på golvet och mät avståndet från golvet till armbågens undersida.
  • Justering av skrivbordshöjden
    Justera skrivbordets höjd så att din armbåge böjd i 90-graders vinkel ligger bekvämt på skrivbordets yta utan att behöva lyfta axlarna.
  • Testa och anpassa
    Prova olika höjder och se vilken som känns mest bekväm för dig under längre arbetspass.

Snygga skrivbord för din kontorsplats

Skrivbordshöjd

Skrivbordets höjd kan variera beroende på ditt arbetsutrymme och personliga preferenser. Här är några faktorer att beakta.

Stående skrivbord

För dem som föredrar att arbeta stående kan ett höj- och sänkbart skrivbord vara idealiskt. Se till att höjden är justerbar så att du kan växla mellan sittande och stående arbete.

Anpassa efter kontorsstol

Om du använder en kontorsstol, se till att skrivbordet är justerat så att stolen passar bekvämt under det och att du har tillräckligt med utrymme för att röra dig fritt.

Ergonomisk utformning

Vissa skrivbord har inbyggda funktioner för att främja en ergonomisk arbetsställning, såsom lutningsjustering och handledsstöd.

Höj & sänkbara skrivbord för en flexibel kontorsplats

Att hitta rätt höjd på ditt skrivbord är en viktig del av att skapa en bekväm och produktiv arbetsmiljö. Genom att följa dessa enkla steg och anpassa skrivbordet efter dina behov kan du minska risken för skador och maximera din arbetsprestation. Kom ihåg att regelbundet testa och justera höjden för att säkerställa optimal komfort och ergonomi.

Med dessa tips hoppas vi att du är redo att skapa den perfekta arbetsplatsen för dig själv!

Läs också! Inspiration hemmakontor

Läs också! Hänga upp tavlor