Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Bohemisk balkong - Inredningstips - Sätt stilen

Bohemisk balkong - Inredningstips för att sätta stilen

Bohemisk inredning är en trend som har tagit Sverige med storm. Den kännetecknas av en avslappnad och personlig stil, med en blandning av olika möbler, textilier och växter. En bohemisk balkong är ett perfekt sätt att skapa en mysig och avkopplande oas t.o.m. mitt i stan.

Tips på hur du inreder din balkong i bohemisk stil

Välj möbler i naturliga material. Bambu, rotting och trä är några bra alternativ.

En sittgrupp i rotting eller bambu med mjuka kuddar och plädar är en bra grund för en bohemisk balkong. Självklart kan du även välja konstrotting för att sätta stilen då detta materialet är väldigt tåligt för väder och vind. Du kan också lägga till en matta för att skapa en ännu mer mysig atmosfär.

Växter på en bohemisk balkong

Lägg till massor av växter. Växter är ett måste för en bohemisk balkong. Växter ger en härlig grön atmosfär och bidrar till att rengöra luften. Välj växter i olika storlekar och former, till exempel klätterväxter, ampelväxter och krukväxter för att skapa ett intressant intryck. Föredrar du extremt lättskötta växter finns det väldigt fina och verklighetstrogna konstväxter att välja bland.

Textilier på en bohemisk balkong

Textilier är ett bra sätt att skapa en personlig touch på din balkong. Du kan använda filtar, kuddar och plädar i olika färger och mönster. Du kan också använda textilier för att skapa avskildhet eller för att dölja oönskad insyn. Färgglada mattor eller mattor i läckra mönster gör sig utmärkt på en bohemisk balkong.

Lägg till personliga detaljer. Dina egna favoritsaker, som böcker, konst eller souvenirer, ger din balkong en personlig prägel.

Färger & mönster för den bohemiska stilen

Välj färger och mönster som du gillar. Bohemisk inredning är allt om att vara personlig, så var inte rädd för att experimentera med olika färger och mönster.

Bohemisk inredning kännetecknas av en blandning av färger och mönster. Det finns ingen bestämd färgpalett som är typisk för den bohemiska stilen, men vissa färger är vanligare än andra.

Jordnära toner

Jordnära toner är en bra grund för en bohemisk balkong. Dessa färger är naturliga och avslappnande, och de ger en lugn och harmonisk atmosfär. Några exempel på jordnära toner är beige, brunt, grönt och blått.

Starka färger

Starka färger kan användas för att skapa en mer livlig och energisk atmosfär. Dessa färger kan användas som accentfärger eller för att skapa en hel färgpalett. Några exempel på starka färger är rött, orange, gult och lila.

Bohemiska mönster

Mönster är en viktig del av den bohemiska stilen. Du kan välja mönster i olika storlekar och former, till exempel blommönster, geometriska mönster eller etniska mönster.

Fler tips för att inreda din balkong i bohemisk stil

Tänk på storleken på din balkong. Om du har en liten balkong kan du välja möbler som är lätta att flytta och som inte tar upp för mycket plats tex en hängmatta eller en solsäng för att spara plats.

Avslutande ord 

Om du liksom vi älskar den bohemiska stilen hoppas vi att du har fått lite tips och ideér på hur du kan gå vidare för att få till stilen på just din balkong. Lycka till med din design!

Läs också! Lägga trall balkong

Läs också! Parasoll bäst i test