Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Vilken höjd på soffbord

Vilken höjd ska du ha på ditt soffbord? Ska du äta vid det eller endast ha förvaring för fjärrkontroll och ljuslyktor? Häng med oss, vi har tipsen!
10/27/2023
Dela artikel

Tips när du ska välja höjd på ditt soffbord

Att välja rätt höjd på sitt soffbord kan verka som en enkel uppgift, men det finns mycket att tänka på. Här får du några snabba riktlinjer på hur du väljer rätt höjd på ditt soffbord baserat på vad du primärt vill använda det till och vilken stil du väljer.

  • Vad bör man tänka på när man väljer höjd på soffbord?

    Ett generellt råd är att soffbordets höjd bör vara i samma höjd som soffans sits eller något lägre. Om din Soffa har en sits på 45 cm över golvet, bör ditt soffbord vara mellan 40-45 cm högt.
    För dig som använder ditt Soffbord för att äta, kan ett högre bord vara mer praktiskt runt 50-60 cm, beroende på din soffas höjd och din egen komfort. Det är viktigt att matcha soffbordets höjd med soffans höjd. Om soffans sits är högre, kanske du behöver ett högre soffbord för att äta bekvämt. Mät höjden på din soffa innan du bestämmer dig.
    För de som mest använder soffbordet för fjärrkontroller, dekoration eller kaffekoppar, kan ett lägre bord passa.

  • Ska ett soffbord vara högre än soffan?

    Nej, i allmänhet ska ett soffbord inte vara högre än soffan. Idealiskt sett bör höjden på soffbordet vara i nivå med eller något lägre än soffans sits. Ett vanligt riktmärke är att soffbordets höjd bör vara inom 2,5 cm (en tum) ovan eller under soffans sitsnivå.

Snygga soffbord i trä!

Höj på soffbord efter rum & stil

Låga soffor kan passa bättre med Moderna Soffbord medan traditionella soffor kan kräva ett bord som är lite högre. Men allt är såklart baserat på tycke och smak.

I mindre rum kan lägre soffbord ge en öppnare känsla.I större rum kan ett högre bord passa bättre.

Har du barn eller husdjur i hemmet kan ett lägre bord minska risken för skador. Ta också i beaktning om soffbordet har skarpa kanter som behöver skyddas.

Stor skillnad med rätt höjd på ditt soffbord

Att välja rätt höjd på sitt soffbord kan göra stor skillnad för rummets funktion och estetik. Genom att tänka på såväl soffans höjd, rummets storlek, bordets syfte och personliga preferenser, kan man hitta det perfekta soffbordet för sitt hem.

Läs också! Inspiration vardagsrum

Läs också! Inspiration - TV-bänk