Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Barnsäng & juniorsäng

Växasäng

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

En växasäng är en säng som är speciellt utformad för att växa med barnet. Den har justerbara sidor och botten som kan anpassas efter barnets storlek och ålder. På så sätt kan sängen användas under en längre tid och spara pengar på att köpa en ny säng när barnet växer. Växasängar är vanligtvis tillverkade av hållbart trä och är säkra och stabila för att ge barnet en trygg sovplats. De är också utrustade med skyddsräcken för att förhindra att barnet ramlar ur sängen. Växasängar är populära bland föräldrar som vill investera i en säng som kan användas under barnets uppväxt.

Vanliga frågor om Växasäng

  • När ska man börja med växasäng?

    Man kan börja överväga att byta till en växasäng när barnet är runt 2-3 år gammalt. Det är vanligt att barnet har vuxit ur spjälsängen vid den åldern och behöver mer utrymme att sträcka ut sig och röra sig i sömnen. Det är viktigt att barnet känner sig säkert och bekvämt i sin nya säng, så det kan vara bra att involvera barnet i beslutet och låta hen vara med och välja sin nya säng.
  • När byter man från spjälsäng till växasäng?

    Det finns ingen exakt ålder eller tidpunkt när man bör byta från spjälsäng till växasäng, eftersom det varierar från barn till barn. Generellt sett brukar man överväga att byta när barnet börjar försöka klättra över kanterna på spjälsängen eller när det blir för trångt och begränsande för barnet att sova i spjälsängen. En vanlig tidpunkt för att byta är vanligtvis mellan 1,5 till 3 års ålder, men det är viktigt att anpassa sig efter barnets utveckling och behov. Det kan vara bra att konsultera med barnläkare eller andra föräldrar för att få råd och vägledning om när det kan vara lämpligt att byta säng.
  • Hur länge använder man växasäng?

    Man använder vanligtvis en växasäng från det att barnet är nyfött tills det är cirka 2-3 år gammalt. Det beror dock på barnets utveckling och storlek. När barnet har blivit för stort för växasängen och kan klättra över spjälsidorna, är det dags att byta till en vanlig säng.