Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Bordsskiva

Bordsskiva trä

39 st produkter
Visar 24 av 39 produkter
12

Populära filtreringar

En bordsskiva i trä är en populär och tidlös inredningsdetalj som passar i de flesta hem. Trä är ett naturligt material med en varm och behaglig känsla som ger rummet en mysig atmosfär. Det finns många olika träslag att välja mellan, som ek, björk, valnöt och teak, vilket gör det enkelt att hitta en bordsskiva som passar just din stil och smak. En bordsskiva i trä är också hållbar och tålig, vilket gör den till ett bra val för en möbel som används dagligen. Med rätt skötsel kan en bordsskiva i trä vara en vacker och funktionell detalj i många år framöver.

Vanliga frågor om Bordsskiva trä

 • Vilka träslag används vanligtvis för bordsskiva trä?

  Vanliga träslag som används för bordsskiva trä inkluderar ek, valnöt, lönn, körsbär, ask och bok. Andra populära alternativ inkluderar cederträ, mahogny och furu.
 • Vilka är fördelarna med bordsskiva trä?

  Fördelarna med en bordsskiva i trä är många. Trä är ett naturligt material som ger en varm och inbjudande känsla. En bordsskiva i trä är också hållbar och kan hålla i många år om den sköts på rätt sätt. Träbordsskivor finns i många olika träslag och varianter, så du kan hitta en som passar din stil och ditt hem. Dessutom är trä ett miljövänligt alternativ till många andra material.
 • Hur tjock behöver en bordsskiva trä vara?

  Det beror på bordets storlek och användning. Generellt sett rekommenderas en tjocklek på minst 2-3 cm för att ge tillräckligt stöd och stabilitet. Om bordet ska användas för tunga föremål eller som arbetsbord kan det vara lämpligt med en tjockare skiva. Det är också viktigt att välja en träsort med lämpliga egenskaper för ändamålet.
 • Hur behandlar jag en bordsskiva i trä?

  För att behandla en bordsskiva i trä behöver du först rengöra ytan noggrant. Sedan kan du välja mellan olika behandlingsmetoder beroende på vilket utseende och vilken skyddsnivå du vill ha. Ett vanligt alternativ är att använda träolja eller lack. Träolja tränger in i träet och ger en naturlig matt yta medan lack ger en hårdare och mer glansig yta. Innan du applicerar olja eller lack är det viktigt att ytan är helt torr och slipad. Följ sedan instruktionerna på produkten och låt det torka ordentligt innan du använder bordet igen.