Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Kattmöbler

Katthus & kattkoja

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Ett katthus eller en kattkoja är en speciell inredningsdetalj som erbjuder katter en mysig och skyddad plats att vila och leka i. Dessa små strukturer kan vara tillverkade av olika material och har vanligtvis öppningar eller ingångar som lockar katter att utforska och använda dem. Oavsett om det är en enkel koja eller ett mer avancerat katthus med flera nivåer, ger dessa element katter möjlighet att ha sin egen personliga utrymmen inomhus eller utomhus.

Vanliga frågor om Katthus & kattkoja

Varför är det fördelaktigt att ha ett katthus eller kattkoja för sin katt?

Ett katthus eller en kattkoja är fördelaktigt för katter då det erbjuder dem skydd, avskildhet och stimulans. Dessa utrymmen ger katter möjlighet att känna sig trygga, utforska och leka, samtidigt som de främjar bättre inomhusbeteenden genom att erbjuda en plats att klösa och vila på. På så sätt främjar katthus och kattkojor både fysisk och mental välbefinnande för katterna.

Vilka material och funktioner är vanliga för katthus och kattkojor?

Vanliga material för katthus och kattkojor inkluderar trä, plast och textilier. Trä är ett populärt material eftersom det är hållbart och ger en naturlig känsla. Plast är lätt att rengöra och kan vara mer kostnadseffektivt. Textilier används vanligtvis för att skapa mjuka och bekväma sovplatser för katter.

När det gäller funktioner kan katthus och kattkojor ha flera olika element. Vanliga funktioner inkluderar sovplatser, klösmöjligheter, leksaker, mat- och vattenskålar samt möjligheter att klättra och utforska. Vissa katthus och kattkojor kan även ha utomhusområden eller balkonger för att ge katter möjlighet att vara utomhus i en säker miljö.

Vad bör man tänka på när man väljer ett katthus eller kattkoja som passar kattens aktivitetsnivå och hemmiljö?

När man väljer ett katthus eller kattkoja för sin katt är det viktigt att tänka på kattens aktivitetsnivå och hemmiljö för att se till att den blir nöjd och trivs. Här är några saker att tänka på:

  • Storlek: Se till att katthuset eller kattkojan är tillräckligt stor för att katten ska kunna röra sig fritt och bekvämt. Katten bör kunna sträcka ut sig och ha tillräckligt med utrymme för att leka och klättra.
  • Aktivitetsnivå: Om katten är mycket aktiv och gillar att klättra och utforska, kan det vara bra att välja en kattkoja som har olika nivåer och möjlighet att klättra. Om katten är mer av en inomhuskatt som inte är så aktiv, kan en mindre och mer enkel kattkoja vara tillräckligt.
  • Material: Tänk på att välja ett katthus eller kattkoja som är tillverkat av hållbara och säkra material. Undvik kattkojor som innehåller giftiga ämnen eller som kan vara farliga för katten.
  • Placering: Tänk på var du planerar att placera katthuset eller kattkojan. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att katten ska kunna använda och njuta av den. Placera den på en plats där katten känner sig trygg och där den kan ha en bra utsikt över sin omgivning.

Genom att ta hänsyn till kattens aktivitetsnivå och hemmiljö när du väljer ett katthus eller kattkoja kan du hjälpa din katt att få en trygg och stimulerande miljö.