categoryTopBlock
Alla Möbler

Sängar för livet

7 343st sängar
Kampanj

Du kan hitta mängder av sängar i sortimentet på Chilli. Hitta allt från en kontinentalsäng till en säng med förvaring eller en barnsäng. Här hittar du även kompletterande produkter såsom sänggavel, sängbord, sänglampa och sängben för ett komplett sovrum. Ungefär en tredjedel av livet spenderar vi i sängen, därför är det viktigt att du hittar en som passar dig och din kropp! Att köpa säng online på Chilli är både smidigt och bekvämt. Vill du provligga din framtida säng är du varmt välkommen att besöka någon av våra sju butiker!

Vilken säng är bäst och vad ska man välja?

Att köpa säng är en stor investering och det dyker ofta upp många frågor innan köp. Hur länge håller en säng? En generell riktlinje är att den kan hålla i ett tiotal år. Detta är beroende av vilken kvalitet du köper men även om du köper till en bra bäddmadrass. Då kan din sängen hålla långt längre. Din bäddmadrass bör bytas ut ungefär vart femte år för fortsatt bra liggkomfort och kvalitet på sängen. När du köper en säng är det viktigt att du köper en som passar dig och din kroppstyp. Välj fasthet och mått utifrån de riktlinjer vi listat nedan. På Chilli finns det något för alla smaker och kroppar. Dessa riktlinjer kan hjälpa dig att hitta en säng som passar just dig och så att du känner att du gör ett hållbart och framgångsrikt köp. 

Vilken säng passar mig?

En väloptimerad säng är anpassad till din kroppstyp, det vill säga vikt och längd. En princip att utgå ifrån är att, ju tyngre du är desto fastare säng behöver du för att sova bekvämt - och tvärtom gäller ju lättare du är. Då kan en mjukare säng vara det du behöver för bästa komfort och följsamhet. Sover du på mage rekommenderar vi en något fastare madrass för att inte belasta nacke och svank. Sover du däremot på rygg föreslår vi en något mjukare madrass för att låta huvud och stuss vila skönt och ordentligt i sängen. Vilket sängmått du bör ha är också viktigt att fundera över. I sortimentet hittar du allt från 90 cm till 210 cm sängar. Längdmässigt är en rekommendation att ha minst 10 cm till godo från sänggavel till huvud samt fötter till sängens slut.

På Chilli hittar du följande modeller:

Dekoration i sovrummet förgyller sovupplevelsen

Sängen är sovrummets mittpunkt, centra, eller majestät om vi får lov att ta i. Likt en monark behöver även sängen accessoarer för att glänsa ordentligt. Vi ser en sänggavel som kronan på verket, något som verkligen förgyller din sovplats. Se vårt utbud av sänggavlar för att hitta din kronjuvel. Utöver det kan även matchande sängbord med vackra lampor tillföra en känsla av lyx och flärd i sovrummet. Bäddtextilier och textilier, som överkast och dekorkuddar är också viktiga för helhetsintrycket i sovrummet. Du hittar alla inredningsdetaljer du behöver till sovrummet och lite till hos oss på Chilli.

Inredningstips - inred med säng i vardagsrummet

Kan man ha en säng i sitt vardagsrum? Absolut! Sängen kan bli en snygg inredningsmöbel och fungerar perfekt som såväl soffa som sovplats i det lilla boendet. En säng i vardagsrummet behöver visserligen inte bara platsa i det lilla boendet - använd en extrasäng som bekväm relaxmöbel samtidigt som du får plats med övernattningsgäster.

En barnsäng tycker vi ska vara full av karaktär och fantasi, därför erbjuder vi ett stort utbud av barnsängar i många olika utföranden för att det ska passa just dig och ditt barn. 

Skötselråd

Din nya säng är konstruerad och designad för att behålla högkvalitativ komfort i många år framöver, men för att bevara dess kvalité och spänst på ett så bra sätt som möjligt vill vi ge dig ett par generella tips och råd. När du köpt en säng från Chilli medföljer skötselråd från tillverkaren, här får du dock några matnyttiga, generella tips för hur du bäst tar hand om din nya möbel:

Vänd resår- och bäddmadrass en gång om halvåret, både upp och ner samt vrid den så att fot- och huvudände byter plats. Trots pedantisk skötsel förlorar bäddmadrassen lite stöd och komfort med åren. Bäddmadrassen är trots allt den del av sängen som får utstå mest slitage och nötning. Byt därför gärna ut din bäddmadrass ungefär var femte år.

Billiga sängar på nätet

På Chilli kan du köpa billiga sängar online, och du kan räkna med att få mycket kvalitet och stil för pengarna. Vi tycker det är roligt att du har valt oss och vill därför ge dig gratis frakt på allt du beställer från oss. Vi ger dig även 365 dagars öppet köp så att du och vi kan vara säkra på att ditt köp känns helt rätt för dig.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Antal sittplatser
Färg
Antal personer
Form
Funktion
Bäddmått