Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Möbler

Rustika möbler

952 st produkter
Visar 24 av 952 produkter
1
...
40

Populära filtreringar

Rustika möbler är en populär inredningstrend som har funnits i flera år. Dessa möbler kännetecknas oftast av en robust och naturlig design med inslag av trä, stål eller andra metallmaterial. De kan vara både moderna och klassiska och passar i många olika rum och stilar. En av fördelarna med rustika möbler är att de är hållbara och tåliga, vilket gör dem perfekta för familjer och för användning i offentliga utrymmen. Dessutom ger de en varm och inbjudande känsla till hemmet och kan hjälpa till att skapa en avslappnad atmosfär. Om du vill skapa en rustik känsla i ditt hem kan du välja möbler i naturliga material som trä och sten, och kombinera dem med mjuka textilier och varma färger.

Vanliga frågor om Rustika möbler

 • Vad kännetecknar rustika möbler?

  Rustika möbler kännetecknas av en grov och robust design med naturliga material som trä och sten. De kan ha en enkel och tidlös stil eller vara mer dekorerade med snidade detaljer. Ofta används naturliga färger och material för att förstärka den rustika känslan, och möblerna kan ha en antik eller vintage look.
 • Vilka material är vanligt förekommande vid tillverkning av rustika möbler?

  Vanligt förekommande material vid tillverkning av rustika möbler är massivt trä, som exempelvis ek, tall eller furu. Även återvunnet trä och metall kan användas för att skapa den rustika stilen. Det är vanligt att möblerna har en grov yta och är obehandlade eller endast behandlade med olja eller vax för att behålla den naturliga känslan.
 • Hur kan jag vårda och underhålla mina rustika möbler?

  För att vårda och underhålla dina rustika möbler bör du undvika att placera dem i direkt solljus eller nära värmekällor, eftersom det kan torka ut träet och orsaka sprickor. Du bör också undvika att placera varma eller fuktiga föremål direkt på möblerna. För att rengöra möblerna kan du använda en mjuk trasa eller borste och en mild rengöringslösning, till exempel en blandning av vatten och mild tvål. Torka sedan av möblerna med en ren trasa och se till att de är helt torra innan du använder dem igen. Om möblerna har repor eller märken kan du använda en trämöbelpenna eller färgad vax för att täcka dem. Regelbunden underhåll och rengöring kommer att hjälpa dina rustika möbler att behålla sin naturliga skönhet och hållbarhet under många år.
 • Vilka stilar och inredning passar bäst med rustika möbler?

  Rustika möbler passar bäst med stilar och inredning som är inspirerade av landsbygden eller naturen. Det kan vara allt från rustika, lantliga stilar till mer moderna, minimalistiska stilar med naturliga inslag. För att komplettera rustika möbler kan man använda sig av naturliga material som trä, sten och läder, samt mjuka textilier som bomull och ull. Färger som passar bra till rustika möbler är jordnära toner som beige, brun, grön och blå. Det är viktigt att skapa en harmonisk helhet och undvika för många olika stilar och färger.