Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Gardiner

Gardiner retro med vintagestil

15 st produkter
Visar 15 av 15 produkter

Populära filtreringar

Retro gardiner är en trendig inredningsdetalj som har gjort comeback på senare år. Dessa gardiner kännetecknas av sin färgglada och mönstrade design från 60- och 70-talet. De är perfekta för att ge ett rum en unik och personlig touch samtidigt som de ger en nostalgisk känsla. Retro gardiner kan användas som en färgglad accent till en annars neutral inredning eller som en del av en mer eklektisk stil. De kan också användas för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär i ett rum. Oavsett hur de används så är retro gardiner en rolig och trendig inredningsdetalj som passar bra in i dagens inredningstrender.

Vanliga frågor om Retro Gardiner

  • Vilka rum eller inredningsstilar passar bäst för retro gardiner?

    Retro gardiner kan passa bra i olika rum och inredningsstilar. Till exempel kan de vara ett bra val för ett vardagsrum eller sovrum med en vintage eller retro stil. De kan också fungera bra i ett kök eller matsal med en retro eller 60-talsinfluerad inredning. Det är viktigt att tänka på att gardinerna bör komplettera resten av inredningen och inte skapa en för stor kontrast.
  • Vad kännetecknar retro gardiner?

    Retro gardiner kännetecknas av mönster och färger som var populära under 1950- och 1960-talet. Vanliga mönster är till exempel blommor, cirklar och geometriska former. Färgerna är ofta starka och kontrastrika, som orange, turkos och rött. Retro gardiner är också ofta tillverkade av syntetiska material som polyester och nylon.
  • Vilka storlekar är vanliga för retro gardiner?

    Vanliga storlekar för retro gardiner varierar, men bör anpassas efter fönstrets storlek och gardinens funktion. För kök och mindre fönster är vanliga storlekar 120 cm x 160 cm eller 140 cm x 160 cm. För större fönster eller som dörrgardiner är 140 cm x 220 cm eller 160 cm x 220 cm vanliga storlekar.