Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 6 av 6 produkter

En panelgardin består av två remsor slätt tyg i en relativt smal bredd, vanligtvis mellan 35-60 cm var. Panelgardiner har en unik konstruktion där de hängs upp på panelhängare. En framträdande egenskap är deras vanliga användning av tyngder på nederkanten. Dessa tyngder är diskret placerade och kan vara gömda i en tygkanal längs nedre kanten eller fästa på insidan. Detta resulterar i en jämn upphängning, liknande rullgardinens utseende, men ofta med paneler på båda sidor av ett fönster. Även om panelgardiner inte är lika vanliga i svenska hem idag, kan du nu enkelt känna igen dem när du stöter på dem.

Vanliga frågor om Panelgardin

Hur bred är en panelgardin?

Bredden på en panelgardin är oftast mellan 35-60 cm.

Hur lång ska en panelgardin vara?

Längden på en panelgardin kan variera beroende på personliga preferenser och rummets storlek. Generellt sett brukar en panelgardin varaså pass lång att den når just ovanför golvet. Det viktigaste är att gardinen inte är för kort så att den ser obalanserad ut. Det kan vara bra att experimentera med olika längder för att hitta den som passar bäst för ditt rum.

Hur monterar man panelgardiner?

För att montera panelgardiner behöver du följande steg:

  1. Börja med att mäta och markera var du vill ha gardinerna. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att gardinerna ska kunna glida fram och tillbaka utan att fastna.
  2. Fäst monteringsprofilen på väggen eller taket med hjälp av skruvar och pluggar. Se till att profilens öppning är riktad mot rätt håll för att kunna hänga upp panelerna senare.
  3. Sätt in panelelementen i monteringsprofilen. Varje panel ska ha en fästhake som passar in i profilens öppning.
  4. När alla paneler är på plats kan du justera deras position och längd enligt önskemål. Detta kan vanligtvis göras genom att dra i snören eller använda en spak för att förflytta panelerna längs monteringsprofilen.
  5. Avsluta genom att fästa eventuella avslutningsprofiler eller ändkåpor för att ge en snygg avslutning på panelgardinerna.