Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

Visar 22 av 22 produkter

Terrassvärmare används för att skapa värme och en behaglig temperatur på terrasser, balkonger och uteplatser. Dessa värmare är utformade för att ge behaglig värme och hålla utomhusmiljön varm under kalla kvällar och nätter. Terrassvärmare finns i olika modeller och storlekar, inklusive elektriska och gasdrivna alternativ. De kan vara fristående eller monterade på väggar eller tak. Terrassvärmare är ett utmärkt tillägg till utomhuslivet och gör det möjligt att njuta av utomhusmiljön längre under året.

Vanliga frågor om Terrassvärmare

Vilka typer terrassvärmare finns det?

Det finns olika typer av terrassvärmare att välja mellan. De vanligaste typerna är:

 1. Gasvärmare: Dessa drivs av gasol och ger en behaglig och effektiv värme. De är ofta bärbara och enkla att använda.
 2. Elvärmare: Dessa ansluts till elnätet och ger också en effektiv värme. De är enkla att använda och kräver ingen extern energikälla.
 3. Infraröda värmare: Dessa värmare använder infraröd teknik för att värma upp omgivningen. De kan vara både gas- eller eldrivna och ger en riktad och snabb värme.
 4. Braskamin: En braskamin kan också användas som terrassvärmare. Den ger en mysig och naturlig värme, men kräver eldningsved eller pellets.

Vilken typ av terrassvärmare som passar bäst beror på dina behov, preferenser och förutsättningar.

Hur väljer jag rätt terrassvärmare för mig?

När du väljer en terrassvärmare finns det några faktorer att överväga för att hitta rätt modell för dig:

 • Effekt: Tänk på hur mycket värme du behöver för att värma upp din terrass. Det beror på storleken på området och klimatet där du bor. En bra riktlinje är att räkna med cirka 1000 watt per 10 kvadratmeter.
 • Typ av bränsle: Terrassvärmare kan vara eldrivna, gasdrivna eller använda infraröd värmeteknik. Elvärmare är enkla att använda och kräver bara en eluttag, medan gasvärmare ger mer flexibilitet men kräver en gasanslutning. Infraröda värmare ger direkt värme och är energieffektiva.
 • Design och storlek: Välj en terrassvärmare som passar din uteservering eller terrass både estetiskt och storleksmässigt. Det finns olika modeller som kan monteras på väggen, hängas i taket eller ställas på golvet.
 • Säkerhet: Kontrollera att terrassvärmaren har inbyggda säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och tippningsvakt för att förhindra olyckor.
 • Pris och kvalitet: Jämför priser och kvalitet mellan olika märken och modeller för att hitta en terrassvärmare som passar din budget och håller hög kvalitet.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja rätt terrassvärmare som passar dina behov och skapar en bekväm utomhusmiljö på din terrass.

Var kan jag placera en terrassvärmare?

Du kan placera en terrassvärmare på olika platser beroende på dina behov och förutsättningar. Här är några vanliga platser att placera en terrassvärmare:

 • På terrassen eller uteplatsen: Placera terrassvärmaren på en säker och stabil yta på terrassen eller uteplatsen för att skapa värme och bekvämlighet när du sitter ute.
 • I trädgården: Om du har tillräckligt med utrymme i trädgården kan du placera terrassvärmaren där för att värma upp utomhusområdet när du umgås eller äter utomhus.
 • På balkongen: Om du har en balkong kan du placera terrassvärmaren där för att förlänga säsongen och kunna njuta av utomhusvistelsen även när det är lite kallare.
 • I en uteplats eller altan: Om du har en uteplats eller altan kan du placera terrassvärmaren där för att skapa en varm och mysig atmosfär när du umgås med vänner och familj utomhus.

Oavsett var du väljer att placera din terrassvärmare är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner och se till att den är säkert installerad för att undvika eventuella risker eller olyckor.