Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Visar 2 av 2 produkter

En värmefläkt är en elektrisk apparat som används för att ge extra värme i ett rum. Den fungerar genom att dra in kall luft från rummet, värma upp den med hjälp av en elektrisk värmeelement och sedan blåsa ut den varma luften igen. Värmefläktar är vanligtvis portabla och kan enkelt flyttas mellan olika rum. De är ett populärt val för att snabbt och effektivt öka temperaturen i ett rum, särskilt under kalla vintermånader. Det är viktigt att använda värmefläktar med försiktighet och se till att de inte placeras nära brandfarliga material för att undvika risk för brand.

Vanliga frågor om Värmefläkt

  • Hur mycket värmer en värmefläkt?

    En värmefläkt kan värma upp ett rum med flera grader, beroende på dess effekt och storlek. Vanligtvis har värmefläktar en effekt på mellan 1000 och 2000 watt, vilket kan vara tillräckligt för att värma upp ett mindre rum på kort tid. Det är dock viktigt att komma ihåg att värmefläktar inte är lika effektiva som andra uppvärmningsalternativ, som exempelvis värmepumpar eller centralvärme. De är mest lämpliga för tillfällig eller extra uppvärmning i mindre utrymmen.
  • Hur mycket el drar en värmefläkt?

    Elenergianvändningen för en värmefläkt kan variera beroende på flera faktorer, inklusive effekten på fläkten och hur länge den används. Generellt sett drar en vanlig värmefläkt mellan 500 och 2000 watt. Det är viktigt att kontrollera den specifika effekten på din värmefläkt, vilket brukar anges på produktens etikett eller i bruksanvisningen.
  • Vad är keramisk värmefläkt?

    En keramisk värmefläkt är en typ av värmefläkt som använder en keramisk värmelement för att generera värme. Keramiska värmefläktar är populära på grund av deras snabba uppvärmningstid och effektiva energianvändning. Värmen genereras genom att elektrisk ström passerar genom det keramiska elementet, vilket i sin tur avger värme till omgivningen. Keramiska värmefläktar är vanligtvis kompakta och bärbara, vilket gör dem lämpliga för att värma upp mindre utrymmen som ett sovrum eller en arbetsplats.