Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Kolgrillar

Grilltunna

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

En grilltunna är en populär utomhusgrill som används för att tillaga mat över öppen eld. Den består av en rund, cylindrisk behållare vanligtvis tillverkad av stål eller gjutjärn. Grilltunnan har ett lock och en grillgaller där maten placeras för att grillas. Den är utrustad med luftventiler för att reglera temperaturen och en asklåda för att enkelt kunna rengöra askan efter användning. Grilltunnor finns i olika storlekar och modeller och är vanligtvis bärbara, vilket gör dem perfekta för trädgårdar och campingutflykter.

Vanliga frågor om Grilltunna

Vad är en grilltunna?

En grilltunna är en typ av utomhusgrill som vanligtvis används för att grilla mat utomhus, särskilt under sommarperioden. En grilltunna är vanligtvis tillverkad av metall och har formen av en cylinder eller tunna. Den har en öppning upptill där man kan placera kol eller briketter för att generera värme och eld. Grilltunnan har vanligtvis ett galler där man kan lägga maten för att grilla den över den öppna elden. Det finns olika typer av grilltunnor, inklusive kolgrillar och gasgrillar, och de kan variera i storlek och design beroende på tillverkaren och användarens preferenser.

Vad är fördelarna med att använda en grilltunna jämfört med andra grillalternativ?

Det finns flera fördelar med att använda en grilltunna jämfört med andra grillalternativ:

  • Stor grillyta: En grilltunna har oftast en stor grillyta, vilket gör att du kan grilla stora mängder mat åt gången. Det är perfekt för att grilla till exempel hamburgare, korv, kyckling eller grönsaker.
  • Reglerbar värme: Många grilltunnor har en reglerbar värme, vilket gör att du kan justera temperaturen efter behov. Det gör det enkelt att grilla olika typer av mat som kräver olika temperaturer.
  • Rökaromat: En grilltunna kan användas för att röka mat, vilket ger en härlig rökaromat till maten. Det är perfekt för att till exempel röka lax, pulled pork eller ribs.
  • Mobilitet: Många grilltunnor är utrustade med hjul, vilket gör dem lätta att flytta runt. Det gör det enkelt att placera grillen där det passar bäst för tillfället.
  • Hållbarhet: En grilltunna är oftast tillverkad av material som tål väder och vind. Det gör att den är hållbar och kan användas under lång tid.

Sammanfattningsvis har en grilltunna fördelar som stor grillyta, reglerbar värme, möjlighet att röka mat, mobilitet och hållbarhet.

Hur väljer jag rätt storlek och material för en grilltunna som passar mina behov?

När du väljer storlek på en grilltunna är det viktigt att tänka på hur många personer du oftast kommer att laga mat till. En tumregel är att räkna med cirka 50 cm grillutrymme per person. Så om du oftast lagar mat till fyra personer skulle en grilltunna med ett grillutrymme på cirka 200 cm vara lämplig.

När det gäller materialet kan du välja mellan olika alternativ som rostfritt stål, gjutjärn eller emaljerad plåt. Rostfritt stål är hållbart och kräver minimalt underhåll, medan gjutjärn har en mycket bra värmefördelning och behåller värmen väl. Emaljerad plåt är lättare och mer prisvärt, men kan vara mindre hållbart än de andra alternativen.

Tänk också på att välja en grilltunna med lock, då det hjälper till att behålla värmen och ger dig möjlighet att grilla både direkt och indirekt.