Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Grill & utekök

Rökar & rökgrill

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Rökning och rökgrillning är populära metoder för matlagning och ger en unik smak till maten. Rökning innebär att man utsätter maten för rök från träflis eller träspån under en längre tid för att långsamt tillaga den och ge den en distinkt röksmak. Rökgrillning är en variant där man kombinerar grillning med rökning, vilket ger maten en härlig grillsmak samtidigt som den får en subtil röksmak. Rökning och rökgrillning är vanliga tekniker för att tillaga kött, fisk, grönsaker och ost. Det finns olika typer av rökugnar och rökgrillar att välja mellan, vilket gör det möjligt för alla att experimentera med denna spännande matlagningsteknik.

Vanliga frågor om Rökar & rökgrill

Hur röker man i en rökgrill?

För att röka mat i en rökgrill behöver du följa några grundläggande steg:

  1. Välj den typ av träflis eller träspån som du vill använda för att ge maten en rökig smak. Exempel på populära val är al, äpple, mesquite eller hickory.
  2. Förbered din rökgrill genom att fylla på kol eller träbriketter i grillen och tända dem. Låt dem brinna tills de är täckta med grå aska.
  3. Lägg därefter träflis eller träspån över glöden för att skapa rök. Det är viktigt att inte lägga för mycket på en gång, då kan det bli för stark rök och ge maten en bitter smak.
  4. Placera maten som du vill röka på gallret över indirekt värme. Det betyder att du inte vill ha maten direkt ovanför glöden, utan istället på en sida av grillen där det inte är lika varmt.
  5. Stäng locket på rökgrillen för att behålla röken och värmen inuti. Se till att ventilera ordentligt för att reglera temperaturen och rökmängden.
  6. Låt maten röka under önskad tid och vänd eller vänd inte på den beroende på vad du tillagar. Se till att använda en köttermometer för att säkerställa att maten är tillagad till rätt temperatur.
  7. När maten är klar kan du ta bort den från grillen och servera den genast.

Kom ihåg att rökning är en konstform och det kan ta lite tid och övning för att bli bekant med din rökgrills unika egenskaper och uppnå önskade resultat. Ha tålamod och experimentera för att hitta den perfekta rökgrilltekniken för dig!

Vad kan jag röka i en rökgrill?

Du kan röka olika typer av livsmedel i en rökgrill. Vanliga livsmedel som röks är kött, fisk, kyckling, grönsaker och även ost. Det är oftast bäst att välja livsmedel som har en mer robust smak och som gynnas av röksmaken. Det finns olika träflis och kryddblandningar som kan användas för att ge olika smaker till röken, så det är bra att experimentera och hitta kombinationer som du gillar bäst.