Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Vad är en kontinentalsäng?

Vad är en kontinentalsäng? Detta är en av de vanligaste frågorna vi får. Häng med oss när vi förklara!
11/01/2023
Dela artikel

Vad är en kontinentalsäng? Vi svarar!

Sängar kommer i en mängd olika stilar, former och storlekar. För många kan valet av rätt säng vara överväldigande. En av de mest populära och diskuterade sängtyperna på marknaden idag är kontinentalsängen. Men vad exakt är en kontinentalsäng och hur skiljer den sig från andra sängtyper?

Kontinentalsängen, ibland kallad "hotellsängen", är känd för sin lyxiga komfort och distinkta utformning. Den har blivit en favorit inte bara bland hotell utan också hos många hemmaägare som letar efter en säng som kombinerar både stil och komfort.

Köp ny Kontinentalsäng

Köp ny Säng

Hur är en kontinentalsäng konstruerad?

Kontinentalsängens unika konstruktion är vad som verkligen sätter den isär från andra sängtyper. Här bryter vi ner de viktigaste delarna:

Bottenram: Den nedre delen av en kontinentalsäng består vanligtvis av en fast bäddmadrass eller en fjädringsbotten. Detta lager ger stabilitet till sängen och är grunden för de andra lagren.

Fjädringssystem: Ovanpå bottenramen finns en fjädringsmadrass, som oftast är antingen pocket- eller bonellfjädrad. Denna madrass ger stöd och anpassar sig efter kroppens konturer, vilket ger en jämnare viktutdelning och minskar tryckpunkter.

Översta bäddmadrassen: Det sista lagret är en Bäddmadrass. Denna madrass är oftast av skum, latex eller annat komfortmaterial och ger den där sista touchen av lyx och mjukhet. Den hjälper också till att förlänga sängens livslängd genom att skydda fjädringsmadrassen nedanför.

Ben: De flesta kontinentalsängar höjs från golvet med hjälp av ben. Dessa kan vara av olika material, såsom trä eller metall, och de finns i olika höjder och stilar.

Kontinentalsängen - lyxig komfort

Den lyxiga kontinentalsängen består av tre huvudlager: en bottenram, en fjädringsmadrass och en översta bäddmadrass. Den unika konstruktionen ger jämn viktutdelning och minskar tryckpunkter.

Att välja rätt säng är avgörande för en god natts sömn. Kontinentalsängen, med sin flerskiktskonstruktion, erbjuder en kombination av stöd och komfort som är svår att slå. Oavsett om du väljer en kontinentalsäng eller en annan sängtyp, är det viktigaste att hitta en säng som passar dina individuella behov och ger dig den bästa möjliga sömnen.

Läs också! Inspiration sovrum

Läs också! Rengöra & tvätta bäddmadrass

Välj bland våra lyxiga kontinentalsängar!