Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Köksredskap & kökstillbehör

Skärbräda

3 st produkter
Visar 3 av 3 produkter

En skärbräda är en av de mest grundläggande köksredskapen vi behöver i köket. På Chilli kan vi erbjuda ett brett sortiment av högkvalitativa skärbrädor. Våra skärbrädor är tillverkade i material av högsta kvalitet, som trä och bambu, för att ge en hållbar och säker yta att skära på. Våra skärbrädor finns i olika storlekar och utföranden, från enkla och eleganta till mer robusta och praktiska modeller. Med en skärbräda från Chilli kan du lita på att dina knivar kommer att hålla sig vassa längre och att din matlagning blir enklare och säkrare.

Vilket material är bäst för en skärbräda?

Grundtanken med att använda dig av en skärbräda är enkel. Skärbrädan hindrar kniven från att skada köksbänken när du förbereder dina livsmedel, men den skyddar också din mat från eventuella bakterier och smuts som kan finnas på köksbänken. Ju snällare skärbrädan är mot knivens egg, desto bättre.

Med det i åtanke så finns det egentligen bara två material att välja bland: plast och trä. Skärbrädor av marmor eller andra hårda sten- och keramikmaterial kan verkar trendiga, men döden för dina knivars egg. Vi rekommenderar därför att använda skärbrädor i de materialen som vackra uppläggningsfat eller som dekoration i köket.

Valet av material beror därför på dina preferenser. Träskärbrädor är mjuka och skonsamma mot knivarna men kräver mer underhåll. Plastskärbrädor är lätta att rengöra men slits snabbare och kan ge ifrån sig mikroplaster.

Vilken olja till skärbräda?

En neutral matolja kan användas för att olja in skärbrädan, men ännu bättre är att använda en livsmedelsgodkänd lin- eller paraffinolja. Dessa oljor härdar och ger en bättre skyddande yta för skärbrädan. För det bästa skyddet kan man välja paraffinolja med tillsatt bivax, eftersom bivaxet bidrar till att skapa en ännu tåligare yta.

Kan jag använda min skärbräda till både kött och grönsaker?

Vi rekommenderar alltid att du har olike skärbrädor till kött och grönsaker. Vill du ändå använda samma så se till att inte korskontaminera mellan livsmedel och diska både skärbrädan och kniven när du ska skära upp något nytt för att undvika att bakterier sprids mellan olika livsmedel.