Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SKATT400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Köksredskap & kökstillbehör

Spade & skrapa

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

En spade är ett verktyg som används för att gräva eller flytta jord, sand eller andra material. Den har ett blad i form av en skopa och ett handtag för att kunna greppas och användas. Spadar finns i olika storlekar och material, beroende på användningsområdet. En skrapa å andra sidan, används för att skrapa bort eller avlägsna material från ytor. Det kan vara exempelvis snö, is eller smuts. Skrapor kan vara tillverkade av metall, plast eller trä och finns även i olika former och storlekar för olika ändamål. Både spadar och skrapor är viktiga verktyg i trädgårdsarbete och underhåll av utemiljöer.

Vanliga frågor om Spade & skrapa

  • Vad är skillnaden mellan stekspade och stekskrapa?

    En stekspade och en stekskrapa är båda köksredskap som används vid stekning och hantering av mat i stekpannor eller på grillen. Skillnaden ligger främst i deras utformning och funktion.
  • Vilka material är vanligast på stekspade?

    De vanligaste materialen för stekspadar är rostfritt stål och trä. Rostfritt stål är populärt eftersom det är hållbart, lätt att rengöra och tål höga temperaturer. Trä är också vanligt eftersom det är skonsamt mot stekpannans beläggning och ger en naturlig känsla vid hantering. Andra material som ibland används är plast och silikon, dessa är mer lämpliga för non-stick-pannor eftersom de inte skadar beläggningen.
  • Fungerar alla material på spadar och skrapor i alla typer av stekpannor?

    Nej, inte alla material på spadar och skrapor fungerar i alla typer av stekpannor. Det beror på vilket material stekpannan är gjord av och vilket material spaden eller skrapan är gjord av. Vissa material kan skada non-stick-beläggningen på vissa stekpannor. Här är några generella riktlinjer: