Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Köksredskap & kökstillbehör

Slev & sked

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

Slevar och skedar är viktiga köksredskap som används för att hantera och servera mat. Dessa verktyg finns i olika storlekar och material, och de är oumbärliga när det kommer till att mäta, blanda och förflytta ingredienser under matlagning och servering. Med sin mångsidighet och användbarhet är slevar och skedar grundläggande för att utföra olika uppgifter i köket och skapa välsmakande rätter. Båda kan tillverkas av olika material som plast, trä eller metall. Slevar och skedar är oumbärliga verktyg i köket och underlättar hanteringen av maten på ett praktiskt sätt.

Vanliga frågor om Slev & sked

Vilka olika användningsområden har en slev och en sked i köket?

En slev och en sked har olika användningsområden i köket:

- En slev används främst för att ösa upp och servera maträtter som soppor, grytor och såser. Den kan också användas för att blanda ingredienser i en stor kastrull eller stekpanna.

- En sked används vanligtvis för att äta mat, som att ta upp ris, potatismos eller soppa från tallriken. Skedar kan också användas för att blanda mindre mängder ingredienser eller för att röra om i en kopp te eller kaffe.

Båda redskap är oumbärliga i köket och används för olika ändamål beroende på vilken typ av matlagning eller servering som behövs.

Vilka material är en köksslev eller kökssked oftast tillverkade i?

Köksslevar och köksskedar är vanligtvis tillverkade i olika material beroende på deras användning och funktion. De vanligaste materialen som används är:

  • Rostfritt stål: Detta är det mest populära materialet för köksslevar och köksskedar eftersom det är hållbart, lätt att rengöra och rostar inte.
  • Silikon: Köksslevar och köksskedar tillverkade i silikon är flexibla, tåliga och skonsamma mot ytor i stekpannor och kastruller med non-stick-beläggning.
  • Trä: Köksslevar och köksskedar av trä är populära för sin naturliga och traditionella look. De är skonsamma mot känsliga ytor och kan användas i både varma och kalla rätter.
  • Plast: Vissa köksslevar och köksskedar tillverkas också i plast. Dessa är vanligtvis mer prisvärda och lätta att rengöra.