Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Kökstextil

Förkläde

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Ett förkläde är en skyddsbarriär som används för att skydda kläderna från att bli smutsiga eller skadas under arbete eller matlagning. Det kan vara tillverkat av olika material som tyg, plast eller läder och finns i olika stilar och mönster. Förkläden används främst inom restaurang- och köksmiljöer, men kan också användas vid andra hushållssysslor eller i arbetsmiljöer där det finns risk för klädselskador. Förklädet är en praktisk och funktionell accessoar som hjälper till att upprätthålla en ren och presentabel framtoning.

Vanliga frågor om Förkläde

  • Finns det förkläden med speciella funktioner, som fickor eller justerbara band?

    Ja, det finns förkläden med speciella funktioner som fickor eller justerbara band. Förkläden med fickor är praktiska för att kunna förvara köksredskap eller andra små föremål. Justerbara band är vanligt förekommande för att kunna anpassa förklädet efter olika kroppsstorlekar och preferenser. Det finns också förkläden med andra funktioner, som till exempel förkläden med inbyggd handske eller förkläden med integrerade handdukar. Det finns många olika alternativ att välja mellan beroende på dina specifika behov och preferenser.
  • Hur viktig är tjockleken på ett förkläde när det gäller skydd mot värme eller spill?

    Tjockleken på ett förkläde spelar en viktig roll när det gäller skydd mot värme eller spill. Ett tjockare förkläde kan erbjuda bättre isolering och skydd mot höga temperaturer, vilket är särskilt viktigt när man arbetar med heta ytor eller vätskor. Ett tjockare material kan också vara mer effektivt när det gäller att förhindra att vätskor eller kemikalier tränger igenom och når huden. Därför är det rekommenderat att välja ett förkläde med tillräcklig tjocklek för att ge tillräckligt skydd beroende på arbetsmiljön och de risker som kan uppstå.
  • Vilka material är vanligast på förkläden?

    De vanligaste materialen för förkläden är bomull och polyester. Bomull är populärt på grund av dess hållbarhet, andningsförmåga och naturliga känsla. Polyester är också vanligt eftersom det är lätt att rengöra och torkar snabbt. Andra material som används för förkläden inkluderar linne, läder och canvas.