Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Markiser

Fönstermarkis

426 st produkter
Visar 24 av 426 produkter
1
...
18

En fönstermarkis är en typ av solskydd som monteras utanför fönstret för att skydda mot solens strålar och värme. Den består av en ram och en tygduk som kan rullas upp och ned med hjälp av en vev eller motor. Fönstermarkisen kan justeras för att släppa in eller blockera ljus och värme, vilket gör den till en effektiv lösning för att reglera temperaturen och skapa skugga i rummet. Dessutom kan fönstermarkisen även fungera som en dekorativ detalj på fasaden och bidra till att förbättra energieffektiviteten i hemmet.

Vanliga frågor om Fönstermarkis

Hur bred ska en fönstermarkis vara?

Bredden på en fönstermarkis beror på storleken och bredden på fönstret som den ska täcka. Generellt sett bör bredden på markisen vara något större än bredden på fönstret för att ge tillräckligt med skugga och skydd från solen.

Hur monterar man fönstermarkis?

För att montera en fönstermarkis följer du dessa steg:

  1. Börja med att mäta fönstret och markisen för att säkerställa rätt storlek.
  2. Markera var monteringsbeslagen ska placeras på fönsterkarmen.
  3. Borra hål på de markerade platserna och sätt i pluggar om det behövs.
  4. Fäst monteringsbeslagen på fönsterkarmen med hjälp av skruvar.
  5. Placera markisen på monteringsbeslagen och se till att den sitter stadigt.
  6. Justera markisen så att den är i rätt läge och fungerar som den ska.
  7. Kontrollera att markisen rullas upp och ner smidigt och att den är säkert fastsatt.

Det är viktigt att följa tillverkarens specifika instruktioner för montering av fönstermarkisen, eftersom olika modeller kan ha olika monteringsmetoder och krav. Är du osäker rekommenderar vi att du anlitar en proffesionell fackman som installerar fönstermarkiserna åt dig för att säkerställa att de monteras korrekt.

Hur mycket vind tål en fönstermarkis?

Tåligheten för en fönstermarkis i vind beror på flera faktorer, inklusive markisens storlek, konstruktion och kvalitet. Generellt sett är de flesta moderna fönstermarkiser konstruerade för att klara av normala vindförhållanden utan problem.

Det är dock viktigt att notera att varje tillverkare kan ha sina egna rekommendationer och begränsningar för vindtålighet. Det kan vara bra att följa tillverkarens riktlinjer för att undvika skador på markisen eller eventuellt farliga situationer.

Om du bor i ett område med starka vindar eller förväntar dig extrema väderförhållanden kan det vara klokt att välja en markis med högre vindtålighet. Vissa speciella markismodeller kan vara konstruerade för att klara av starka vindar och har högre vindklassificeringar.

Det är alltid bäst att konsultera en professionell installatör eller tillverkare för att få råd om vindtålighet för en specifik fönstermarkis.