Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Hylla

Tavelhylla & tavellist

5 st produkter
Visar 5 av 5 produkter

En tavelhylla eller tavellist är en praktisk och stilfull lösning för att visa upp dina konstverk eller foton på väggen. En tavelhylla är en smal hylla som monteras på väggen och ger dig möjlighet att placera dina tavlor eller ramar på den. Tavellisten är en smal trälist som monteras längs med väggen och ger dig möjlighet att hänga upp dina tavlor eller foton med hjälp av krokar eller snören. Båda dessa alternativ är perfekta för att skapa en personlig och unik inredning i ditt hem.

Vanliga frågor om Tavelhylla & tavellist

Vad kan man ha på en tavellist?

På en tavellist kan man ha olika saker beroende på ens personliga preferenser och behov. Här är några vanliga föremål som man kan placera på en tavellist:

 • Tavlor eller fotografier
 • Ramar
 • Böcker eller tidskrifter
 • Samlingar som exempelvis småfigurer eller souvenirer
 • Inramade citat eller inspirerande ord

Det viktigaste är att välja föremål som man tycker om och som passar ens personliga stil och inredning.

Hur sätter man upp en tavelhylla?

För att sätta upp en tavelhylla behöver du följa några enkla steg:

 1. Börja med att bestämma var du vill placera tavelhyllan på väggen. Mät sedan och markera var hyllan ska sitta.
 2. Kontrollera att det inte finns några kablar eller rör bakom väggen där du tänker borra. Använd en kabel- och rördetektor vid behov.
 3. Borra hål i väggen på de markerade platserna. Se till att använda rätt typ av borr och storlek beroende på väggmaterialet.
 4. Sätt i pluggar i de borrade hålen. Pluggarna ska vara av rätt storlek och typ för att ge stabilitet åt tavelhyllan.
 5. Fäst sedan tavelhyllan på väggen genom att skruva in skruvarna i pluggarna. Se till att hyllan är stadigt fäst och inte lutar.
 6. När tavelhyllan är säkert fäst kan du placera dina tavlor eller prydnadssaker på hyllan.

Kom ihåg att alltid läsa och följa instruktionerna som medföljer tavelhyllan eller använda dig av professionell hjälp om du är osäker på hur du ska sätta upp den.

Vad är fördelarna med att använda en tavelhylla eller tavellist?

Det finns flera fördelar med att använda en tavelhylla eller tavellist för att visa upp sina tavlor eller foton:

 • Organisering: En tavelhylla eller tavellist hjälper till att hålla dina tavlor organiserade och på plats. Du kan enkelt placera dem i en rad eller gruppera dem på olika sätt.
 • Flexibilitet: Genom att använda en tavelhylla eller tavellist kan du enkelt ändra placeringen av dina tavlor eller foton när du vill. Det ger dig flexibilitet att ändra utseendet på din vägg utan att behöva göra nya hål i väggen.
 • Enkelhet: Att använda en tavelhylla eller tavellist är enkelt och kräver inte mycket tid eller ansträngning. Du kan snabbt och enkelt sätta upp eller ta ner dina tavlor eller foton efter behov.
 • Visuell effekt: En tavelhylla eller tavellist ger en snygg och professionell utställningsyta för dina tavlor eller foton. Det kan hjälpa till att framhäva dem på ett elegant och attraktivt sätt.
 • Platsbesparande: Om du har ont om utrymme på väggen kan en tavelhylla eller tavellist vara ett bra alternativ. Den tar upp minimalt med utrymme och ger ändå möjlighet att visa upp flera tavlor eller foton.