Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Garderob runt säng inspiration & tips

I takt med att bostadsytorna blir mindre och behovet av smart förvaring ökar, har den inbyggda sängen i en garderob blivit en populär lösning för många. Denna kreativa och platsbesparande idé kan förvandla även det minsta av sovrum till en funktionell och stilfull reträtt. Låt oss utforska hur man kan integrera en garderob runt sängen och skapa en skräddarsydd sovplats som maximerar varje kvadratcentimeter.
05/06/2024
Dela artikel

Planering och design för en inbyggd säng

Börja med att mäta utrymmet där du vill installera din inbyggda säng. Detta är avgörande för att kunna skapa en design som inte bara är estetiskt tilltalande utan också praktisk. Använda höjdmått och utrymme runt sängen effektivt för att bestämma om du ska ha överskåp, sidohyllor eller kanske till och med utdragbara delar som kan dölja sängen när den inte används.

Inbyggd säng i olika material

För en harmonisk look, välj material som kompletterar resten av rummets inredning. Ljusa träslag som björk eller ek kan hjälpa till att göra rummet större och mer inbjudande, medan mörkare träslag som valnöt eller mahogny bidrar till en känsla av lyx och värme. Om budgeten tillåter, överväg att använda anpassade snickerier för att verkligen få din garderob runt sängen att sticka ut.

Bäddset Tvättad Linnelook Dubbel 3-dels Vit - Borganäs - Bäddset & påslakanset - Sängkläder - Påslakanset dubbelsäng
Bäddset Tvättad Linnelook Dubbel 3-dels Vit
Pris475 kr

Multifunktionalitet med en inbyggd säng i en garderob

En av de största fördelarna med en inbyggd säng i en garderob är dess multifunktionalitet. Förutom själva sängen kan du bygga in hyllor och skåp för kläder, böcker och andra personliga tillhörigheter. Överväg att inkludera en nedfällbar skrivbordsdel för arbete eller studier, vilket gör din sovplats till en multi-användbar modul.

Integrerad belysning

Integrera belysning i din design för att förbättra både estetiken och funktionaliteten. LED-lampor under överskåpen eller inbyggda läslampor vid sängens huvudände kan ge både praktiskt ljus och en mysig atmosfär. Smart belysning med dimmerfunktioner kan också hjälpa till att skapa rätt stämning för både vila och arbete.

Dekoration och personlig touch

Slutligen, ge din inbyggda säng och garderob en personlig touch. Välj textilier som kastkuddar och sängkläder som reflekterar din personliga stil. Använd väggutrymmet runt sängen för att hänga konst eller installera dekorativa element som speglar dina intressen och personlighet.

Genom att använda dessa tips kan du skapa en garderob runt sängen som inte bara sparar plats utan också förvandlar ditt sovrum till en perfekt anpassad oas. Så ta fram måttbandet, sätt igång din kreativitet och börja planera din drömsäng idag!

Läs också!