Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inspiration - Inreda litet sovrum 

Maximera din stil i ett litet sovrum

Att inreda ett litet sovrum kan verka som en utmaning, men det är faktiskt en fantastisk möjlighet att bli kreativ med utrymmet. Med smarta designlösningar och noggrant utvalda möbler kan även det minsta sovrummet bli en oas för avkoppling och återhämtning. Vi på Chilli har en passion för att förvandla små utrymmen, vi delar gärna med oss av några av våra bästa tips för att inreda ditt lilla sovrum.

  • Vad ska du tänka på när du inreder ett litet sovrum?

    Multifunktionalitet: Välj möbler som tjänar flera syften för att spara plats. Exempel Säng med förvaring. Ljus och Spegel: Använd ljusa färger och speglar för att visuellt expandera rummet. Förvaring: Maximera förvaringen genom att använda utrymmet under sängen och högt upp på väggarna. Minimalism: Håll det enkelt och undvik att rummet känns rörigt.

  • Hur gör man ett litet sovrum mysigt?

    För att göra ett litet sovrum mysigt, börja med att inreda med mjuka textilier som fluffiga mattor och tjocka överkast för att skapa en bekväm känsla. Välj varmt, dämpat belysning som bordslampor eller ljusslingor för en avslappnad atmosfär. Använd ljusa färger på väggarna för att ge en känsla av mer utrymme och komplettera med färgglada accenter. För att hålla rummet organiserat och rörigt fritt, maximera förvaringen med smarta lösningar som lådor under sängen. Gör rummet personligt med favoritfoton och konstverk, och använd speglar för att visuellt utvidga rummet och sprida ljuset. Dessa steg hjälper till att skapa en mysig, inbjudande och funktionell sovrumsmiljö.

Inspiration för det lilla sovrummet

Tips på färg & ljus i ett litet sovrum

Ljusa väggar är ett hett tips för mindre utrymmen. Vita eller ljusa pastellfärger reflekterar ljus och ger en känsla av mer utrymme.

Om möjligt använd dig av en accentvägg. Ett djärvare färgval eller tapet på en vägg kan lägga till djup och intresse.

Se Tapeter sovrum & sovrumstapet

Tapeter till ett litet sovrum

Möbler & layout

För att spara på det begränsade utrymmet, välj en säng med inbyggd förvaring eller plats för lådor under. En bäddsoffa kan också vara ett bra alternativ om rummet även används som gästrum eller kontor.

Nattduksbord kan ibland kännas otympliga om än så fina, ett flytande nattduksbord eller hyllor sparar golvyta.

Vertikal förvaring är inte att underskatta när det kommer till små utrymmen. Använd väggarna för att skapa förvaring uppåt med hyllor och skåp.

Se Säng med förvaring

Se Sängbord & nattduksbord

Praktiska sängar med förvaring - platsbesparande i det lilla sovrummet

Belysning & textilier

När det kommer till belysning tipsar vi om att välja vägglampa eller taklampor för att frigöra utrymme på nattduksbordet.

De ack så viktiga textilierna sätter många gånger prägeln på hela sovrummet. Använd dig av ljusa och luftiga gardiner för att släppa in så mycket ljus som möjligt, detta ger en känsla av rymd.

Se Vägglampa

Se Taklampa & takbelysning

Se Vita gardiner

Vägglampor sparar plats i små sovrum

Dekor & personlig touch

Välj några få utvalda dekorativa föremål som inte tar över rummet. Vackra ljusslyktor eller vaser med blommor i accentfärger kan ge en extra touch till sovrummet.

En stor tavla istället för flera små kan skapa en fokuspunkt utan att rummet känns trångt. Välj ett motiv som du trivs med och som gör dig glad.

Se Ljusstakar & ljuslyktor

Se Vas

Se Tavlor & posters

Ljuslyktor lyfter det lilla sovrummet

Praktiska inredningstips för ett litet sovrum

Håll dig till ett enkelt färgschema för en sammanhängande och rymlig känsla.

Använd dig av möbler som har dubbel funktion, en ottoman vid fotändan av sängen kan erbjuda extra sittplatser och förvaring.

Se Förvaringskista & sängkista

Håll skåp & lådor organiserade

Använd organisatörer inuti skåp och lådor för att hålla saker snyggt och undvika stök..

Ju mer av golvet som är synligt, desto större kommer rummet att verka. Välj därför möbler med ben eller om möjligt flytande möbler.

Se Väggförvaring

Praktisk förvaring & platsbesparande

Ett litet sovrum behöver inte betyda kompromisser i stil eller komfort. Med smart planering och design kan du skapa ett funktionellt, avkopplande och stilfullt utrymme som maximerar varje kvadratcentimeter. Kom ihåg att varje detalj spelar en stor roll i det lilla sovrummet, så välj varje element med omsorg och uppmärksamhet på hur det bidrar till helheten.

Läs också! Inspiration - Inreda litet vardagsrum

Läs också! Inspiration och inreda liten hall

Inspiration på små sovrum