Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inspiration - Tips på att inreda liten hall

Tips på att inreda liten hall

Inom interiördesign handlar det inte bara om stora, öppna utrymmen. Ibland kan de minsta utrymmena bli de mest kreativa och funktionella delarna av ett hem. För den som har en liten hall att jobba med, här är några inspirerande idéer och tips för att göra det mesta av ditt utrymme.

Inspiration för en liten hall

Alla hus, stora som små, behöver en välkomnande och funktionell hall. Det är här vi först kliver in, hänger av oss jackan och känner oss hemma. En liten hall kan vara en utmaning att inreda, men med rätt tekniker kan den bli lika imponerande som vilket stort utrymme som helst.

  • Vilka färger ska jag välja i en liten hall?

    Ljusa färger får rummet att kännas större. Överväg pastellnyanser eller neutrala toner som beige, grå eller vit.

  • Hur får man en hall att se större ut?

    Att få en hall att se större ut kan åstadkommas genom att måla väggarna och golvet i ljusa färger, vilket reflekterar ljus och skapar en känsla av öppenhet. Att hänga upp speglar kan även de ge illusionen av mer utrymme. För belysning, försök att sprida ljuset jämnt genom hela hallen och särskilt i mörkare hörn. Använd smart förvaring som vertikala hyllor eller möbler med dubbla funktioner för att maximera utrymmet. Håll inredningen minimalistisk och välj smalare möbler för att undvika en trång känsla. Om du har dörrar eller fönster, se till att maximera ljusflödet genom dem för att ytterligare öppna upp utrymmet.

En Spegel eller flera är inte bara praktiska, utan de reflekterar också ljus och skapar en illusion av ett större utrymme.

Större utrymme med speglar i en liten hall

Multifunktionell möblering, tänk på bänkar med förvaring under eller krokar som även fungerar som hyllor.

Gardiner, även om det inte finns något fönster, kan lägga till värme och textur.

Dekorera med textil, en Gångmatta som leder in i rummet kan skapa en visuell förlängning.

Snygga mattor till en liten hall

Inreda liten hall - Optimal förvaring

Väggförvaring, använd vägg utrymmet till max med Krokar, hyllor och korgar. Det håller golvet fritt och skapar en organiserad känsla.

Möbler, överväg kompakta, smala möbler som inte tar upp mycket utrymme men fortfarande tillhandahåller nödvändig förvaring.

Dold förvaring, utnyttja utrymmen under bänkar exempelvis Skobänk & skohylla med bänk eller i hörn som annars skulle gått till spillo.

Vägglampor i din lilla hall sparar plats

Inreda små hallar - Maximera utrymmet

Vertikal Inredning, tänk uppåt! Använd höga hyllor och krokar högt upp på väggarna för att dra nytta av all tillgänglig yta.

Minimera Röran, med begränsat utrymme är det viktigt att hålla sig organiserad. Regelbundet rensa ut det som inte längre behövs.

Personlig touch

Lägg till Tavlor & posters eller personliga bilder för att göra hallen mer inbjudande.

Använd kuddar eller textilier som speglar din personliga stil.

Sista tipsen!

Att inreda en liten hall kan verka utmanande vid första anblicken, men med lite kreativitet och planering kan du skapa en välkomnande och funktionell yta. Kom ihåg att maximera förvaring, använda ljusa färger, och lägg till din personliga touch, dessa små åtgärder kan  göra att din lilla hall känns som en stor del av ditt hem.

Läs också! Höjd hatthylla

Läs också! Inspiration - Mörkt sovrum