Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Mysigt mörkt sovrum - Inspiration & tips!

Inspiration för ett mörkt sovrum

Köp Svart säng

Köp Sängbord svart

Många förknippar ett ljust och luftigt sovrum med avkoppling, men det finns en ökande trend för mörka sovrum som erbjuder en djup, inbjudande och omslutande atmosfär. Ett mörkt sovrum behöver inte vara dystert. Tvärtom, med rätt inredning kan det bli den ultimata platsen för lugn och avkoppling. Häng med oss!

  • Varför välja ett mörkt sovrum?

    Mörka färger skapar en intim och ombonad känsla. Mörka nyanser ger en känsla av rymd och djup. Ljusa dekorativa detaljer poppar verkligen fram i en mörk bakgrund.
    Mörka sovrum kan kännas både lyxiga och mysiga. De absorberar ljus, vilket gör rummet till en lugn reträtt från vardagens stress och brus.

  • Ska sovrum ha mörk färg?

    Valet av färg i sovrummet beror mycket på personlig smak och den atmosfär du vill skapa. Mörka färger kan ge en känsla av mysighet, djup och lugn, vilket kan vara fördelaktigt i ett sovrum. De kan också bidra till en bättre sömnkvalitet genom att skapa en mörkare och mer avkopplande miljö.

Tips & trix för att få till ett mysigt mörkt sovrum

Använd dig av olika textilier

Bäddning i djupa toner, som marinblått, skogsgrönt eller bourgogne. Sammetsgardiner som skapar en lyxig känsla och blockerar externt ljus. Mjuka mattor i mörka toner som exempelvis Svart matta eller Brun matta  förstärker den ombonade känslan.

Mysiga gardiner till ett mörkt sovrum

Möbler & Dekor

Mörkt trä eller svartmålade möbler blir perfekt att använda för att komplettera färgpaletten. Exempelvis ett Sängbord svart

Du kan med fördel använda dig av metalliska accenter i guld eller koppar för att bryta av mörkret och tillföra elegans. Speglar med mörka ramar för att ge djup och reflektera ljus.

Köp Svart spegel

Köp Guldspegel

Speglar tillför elegans till ett mörkt sovrum

Belysning

Dimbara lampor är perfekta för att justera ljusintensiteten efter stämning och behålla den mörka designen. Stämningsbelysning som till exempel Ljusslinga inomhus eller värmeljus blir också pricken över iet.

Mörk sovrum med stämningsfull belysning

Tips för att lyckas med ett mörkt sovrum

Balansera med ljusa accenter

Använd kuddar, konstverk eller dekor i ljusare toner för att skapa kontrast. Lek med texturer, olika material som sammet, ull och siden kan tillföra rikedom och variation.

Tänk på vilken typ av nyans du väljer. Alla mörka färger är inte skapade lika. Prova med prover innan du bestämmer dig.

Naturligt ljus

Se till att utnyttja så mycket naturligt ljus som möjligt under dagen för att förhindra att rummet känns för instängt.

Ett mörkt sovrum är ett modigt och effektfullt designval, när det görs rätt, kan det bli en harmonisk och fridfull tillflyktsort. Med rätt kombination av färger, textilier och belysning kan du skapa ett utrymme som är både elegant och bekvämt. Lycka till med din design!

Läs också! Inspiration sovrum

Läs också! Rengöra & tvätta bäddmadrass