Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Visar 6 av 6 produkter

Matlagningsformar och kantiner är oumbärliga köksredskap som används för att tillaga, lagra och servera olika rätter och drycker. Dessa praktiska behållare kommer i olika storlekar och material och kan användas för allt från bakning och matlagning till att hålla vätskor varma eller kalla. Med deras mångsidighet och funktionella design är matlagningsformar och kantiner värdefulla verktyg som underlättar olika aspekter av matberedning och presentation.

Vanliga frågor om Form & kantin

Vilka material är bäst lämpade för olika typer av matformar, som bakning eller matlagningsformar?

För bakning är vanliga material för matformar metall, glas och keramik. Metallformar, såsom aluminiumformar, är populära eftersom de leder värme bra och ger en jämn bakning. Glasformar är också vanliga och ger en fin presentation av bakverket. Keramiska formar är snygga och behåller värmen väl.

För matlagningsformar är material som rostfritt stål och gjutjärn populära. Rostfritt stål är slitstarkt, lätt att rengöra och ger jämn värmefördelning. Gjutjärn är tungt och behåller värmen väl, vilket gör det perfekt för långkok och stekning. Även keramiska formar kan användas för matlagning, speciellt för rätter som behöver långsam och jämn tillagning.

Vad är en kantin?

En kantin är en behållare eller en kärl som används för att lagra och servera drycker, vanligtvis vatten, juice eller andra vätskor. Kantiner är utformade med en praktisk pip eller kran för att enkelt hälla drycken i glas eller koppar. De är vanligtvis tillverkade av material som rostfritt stål, plast eller glas och används ofta vid evenemang, möten eller i restauranger för att tillhandahålla en bekväm och effektiv lösning för att servera drycker till ett större antal personer.