Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Parasoll

Parasoll trä

24 st produkter
Visar 24 av 24 produkter

Populära filtreringar

Parasoll i trä är en klassisk och stilren lösning för att skydda sig från solen. Trä är ett hållbart och naturligt material som ger en varm och inbjudande känsla. Ett parasoll i trä passar perfekt i trädgården eller på uteserveringen och kan enkelt matchas med olika stilar och färger. Det finns olika träslag att välja mellan, som exempelvis teak och ek, som båda har hög hållbarhet och tål att stå ute i väder och vind. Ett parasoll i trä är en investering som håller länge och som ger både funktion och estetik.

Vanliga frågor om Parasoll trä

 • Hur mycket vind klarar ett parasoll trä?

  Det beror på storleken och kvaliteten på parasollet, men generellt sett rekommenderas det att man tar in eller stänger parasollet om vindstyrkan överstiger 10 m/s. Det är också viktigt att parasollet är ordentligt förankrat i marken eller tyngt nog för att inte välta vid högre vindhastigheter.
 • Har alla träparasoll UV skydd?

  Inte alla träparasoll har skydd mot UV-strålar. Skyddet mot UV-strålar beror på vilket material som används för att skapa själva skärmen eller taket på parasollet. Det är viktigt att läsa produktbeskrivningar och specifikationer noggrant för att få information om ett specifikt träparasolls UV-skydd. Många moderna parasoll, oavsett materialet på själva stången, är utrustade med UV-skyddande material.
 • Vad är tiltfunktion på parasoll trä?

  Tiltfunktion på ett parasoll av trä innebär att man kan justera parasollets lutning för att skydda mot solen från olika vinklar. Genom att luta parasollet kan man undvika att solen skiner direkt i ögonen eller på ansiktet. Tiltfunktionen kan vanligtvis justeras genom att man vrider på en vev eller trycker på en knapp på parasollstången.
 • Hur mycket tar solen under parasoll trä?

  När det gäller ett parasoll med trästomme kan en del av solens strålar tränga igenom taket eller skärmen beroende på materialets täthet och solens position på himlen. Det är svårt att ange en exakt mängd sol som tar sig igenom ett parasoll eftersom det varierar. Generellt sett kan man dock förvänta sig att det skapas en del skugga under träparasollet och att solintensiteten minskar, men det kommer fortfarande att finnas viss exponering för solens strålar.