Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarens paketpriser - upp till 40% rabatt!

Visar 24 av 3966 produkter
1
...
166

En utegrupp är en möbelgrupp som är avsedd att användas utomhus, vanligtvis i trädgården eller på terrassen. Den består oftast av ett bord och stolar, men kan också inkludera soffor eller loungemöbler. Utegrupper finns i olika material som trä, aluminium eller plast och kan vara utformade i olika stilar för att passa olika smaker och behov. Utegrupper är idealiska för att njuta av utomhusmiljön och för att umgås med familj och vänner under varma sommardagar eller mysiga kvällar.

Vanliga frågor om Utegrupp

Vad består en utegrupp oftast av?

En utegrupp kan bestå av en eller flera sittmöbler för utomhusbruk, som till exempel stolar, bänkar eller soffor. Ibland kan en utegrupp även inkludera ett bord för att kunna äta eller umgås utomhus. En utegrupp kan alltså vara soffgrupper, matbord och stolar, fåtöljer med ett sidobord m.m. helt enkelt ett möbelset för utomhusbruk. Det finns utegrupper i olika storlekar och stilar för att passa olika behov och utomhusmiljöer.

Vilket material är bra för en utegrupp?

Ett bra material för en utegrupp är trä, särskilt hållbara träslag som teak eller cederträ. Trä är naturligt tåligt mot väder och vind, och kan hantera temperaturförändringar och fuktighet utan att förlora sin styrka eller form. Det är också estetiskt tilltalande och ger en naturlig och varm känsla till utomhusmiljön. Andra material som också är populära för utegrupper inkluderar aluminium, rostfritt stål och konstrotting, vilka är mer lättskötta och tåliga mot väderförhållanden.

Var kan jag placera en utegrupp?

Du kan placera en utegrupp på olika platser beroende på dina behov och förutsättningar. Här är några vanliga platser att placera en utegrupp:

  • På en altan eller uteplats utanför ditt hus eller lägenhet
  • I trädgården eller på gräsmattan
  • På en balkong om du bor i lägenhet
  • Vid en pool eller vid strandkanten om du har tillgång till det
  • I en park eller på en offentlig plats där utemöbler är tillåtna

Tänk på att placera utegruppen på en plats där det är bekvämt att sitta och där du har tillräckligt med utrymme. Du kan också tänka på att skydda utegruppen från väder och vind genom att använda parasoll, markiser eller pergolor.