Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

När är det påsk 2024? Vanliga frågor & inspo

När är påsk 2024?

 

Påsk 2024

Påsk, den färgglada högtiden som smyger in som en glad kanin och lämnar efter sig ett spår av godis och leenden! Vi firar inte bara påsk för att överdosera på chokladägg (fast det är en bonus), utan för att välkomna våren med öppna armar. Det är som om naturen själv klär sig i pastellfärger och säger: "Hej, det är dags att vakna upp från vinterdvalan och njuta av lite solsken!" Så, oavsett om du är på jakt efter påskägg eller bara njuter av vårens ankomst, är påsken här för att sprida glädje och göra världen lite färggladare. Så, slå dig ner, njut av lite choklad, och låt påsken sprida sitt magiska leende över oss alla!

 • Varför firar vi påsk i Sverige?

  Påsken firas över hela världen och har djupa historiska och religiösa rötter. För kristna markerar påsken Jesu Kristi uppståndelse från de döda enligt den kristna tron. Firandet sträcker sig över en vecka och inkluderar evenemang som skärtorsdagen, långfredagen och påskdagen.

  Historiskt sett har påsken även kopplingar till judisk tradition, speciellt firandet av pesach (eller påsk). Pesach hedrar israeliternas befrielse från slaveri i Egypten, och påsken har absorberat många symboler och traditioner från detta judiska högtid.

  För många är påsken också en tid för familjesammankomster, festmåltider och symboler som påskägg och påskharar, vilket ger en icke-religiös dimension till firandet. På det stora hela representerar påsken därmed en blandning av religiösa, historiska och kulturella element, och det är denna mångfald som gör den till en särskilt älskad och bett firad högtid.

 • Vilken vecka är påsk 2024?

  Vecka 13 infaller påsken 2024!

 • Vilka datum är det påsk 2024?

  • Torsdagen 28 mars är det skärtorsdag
  • Fredagen 29 mars är det långfredag
  • Lördagen 30 mars är det påskafton
  • Söndagen 31 mars är det påskdagen
  • Måndagen 1 april är det annandag påsk

Våren kommer med påsken

Vi på Chilli fullkomligt älskar påsken för det brukar betyda att det är dags att komma ut i trädgården mer. Njuta av vårsolen från en skön lounge stol och dricka en kopp kaffe. Pyssla med odlingen och tanka D-vitamin och energi. Hos oss på Chilli hittar du allt för att kunna komma igång med våren ordentligt på din uteplats.

Sköna loungemöbler för att njuta av påsken!

Luta dig tillbaka med en bok innan påskäggsjakten i en skön utesoffa

Starta våren i påsk!

Har du inte kommit igång med allt fix inför våren? Ingen fara, nedan hittar du tips och inspo för att komma igång med säsongen. Vi har skrivit om allt från Underhåll utemöbler till inspiration om hur du inreder din uteplats med sköna Loungemöbler och Matgrupp utomhus och hur du kommer igång med odlingen med fina Krukor & ytterkrukor.

Dags att byta ut den gamla dynboxen till påsk?

I påsk kommer du igång med odlingen

Njut i bekväma matgrupper utomhus