Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Tallrikar & skålar

Blåa tallrikar

18 st produkter
Visar 18 av 18 produkter

  • Är en blå tallrik extra tunn?

    Vi har vant oss vid att se klassisk dukning med blått finporslin. Begreppet blå tallrik förknippas ofta med danskt porslin. Numera finns det blå tallrikar både av fint porslin och i robust stengods, så du kan välja vilken stil du än föredrar. Det är ingen skillnad i kvalitet för blåa tallrikar jämfört med andra färger, så det är bara att man väljer den färg man gillar bäst.
  • Tål en blå tallrik maskindisk?

    Ja, moderna tallrikar tål för det mesta att diskas i maskin. De är gjorda för att vara snygga på matbordet men också för att vara mycket praktiska och tåla vanligt slitage. Numera har man ofta samma servis till vardags som till fest. Kolla på chilli.se och läs mer om varje tallrik.
  • När är det bäst att använda en blå tallrik?

    En blå tallrik är klassiskt snygg och passar alltid, oavsett om den är mönstrad eller enfärgad. Den gör sig extra bra till kräftor och skaldjur, men vi har också sett assietter och fat med blommor som används i bersån när man äter tårta. Du kan duka bordet på olika sätt med en blå tallrik som bas och välja servetter och glas, bordduk och tallriksunderlägg i en matchande kombination.