Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Hylla

Hylla i ek

28 st produkter
Visar 24 av 28 produkter
12

Populära filtreringar

Eken är en av de mest imponerande träden i Sverige, med sin starka stam och stora krona. Dessutom är eken en av de mest hållbara träslagen, vilket gör den till ett populärt val för hyllor och andra möbler. En hylla i ek kan vara både elegant och praktisk, och det finns många olika stilar att välja mellan. Oavsett om du vill ha en traditionell bokhylla eller en modern hylla med rena linjer, kan en hylla i ek vara ett utmärkt val för att ge ditt hem en naturlig och tidlös känsla.

Vanliga frågor om Hylla ek

 • Vilken höjd ska hylla ek sitta på?

  Det beror på vad hyllan ska användas till och vilka personer som kommer att använda den. Generellt sett brukar man rekommendera att hyllan sitter på en höjd mellan axel- och ögonhöjd för att vara bekväm att använda. Det kan också vara bra att tänka på att ha en lämplig avstånd mellan hyllplanen för att kunna förvara olika storlekar på föremål.
 • Hur inreder jag med hylla ek?

  För att inreda med en hylla i ek kan du använda den som en display för dina favoritprylar som böcker, vaser eller andra dekorationer. Du kan välja att placera hyllan på en tom vägg för att skapa en fokuspunkt i rummet eller använda den som en del av en större hylllösning. För att skapa en enhetlig look kan du matcha hyllan med andra möbler i samma träslag eller välja att kontrastera med andra material som metall eller glas.
 • Hur mycket vikt klarar en hylla ek?

  Det beror på flera faktorer såsom hyllans dimensioner, form, materialkvalitet och monteringssätt. Generellt kan man säga att en ekhylla kan klara av en belastning på runt 20-30 kg per meter om den monteras på ett säkert sätt och om fördelningen av vikten är jämnt fördelad över hyllan. Det är dock alltid viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och anvisningar för att undvika skador och olyckor.
 • Hur vårdar jag en hylla ek?

  För att vårda en hylla av ek är det viktigt att undvika direkt solljus och temperaturförändringar. Torka regelbundet av hyllan med en ren trasa och undvik att använda rengöringsmedel som innehåller slipmedel eller starka kemikalier. För att behålla träets naturliga glans kan du polera hyllan med en träolja eller vax. Det är också viktigt att undvika att placera tunga eller fuktiga föremål på hyllan för att undvika deformation eller skador på träet.