Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Spegel

Spegel oval

27 st produkter
Visar 24 av 27 produkter
12

Populära filtreringar

En oval spegel är en spegel med en oval form. Ovala speglar är vanligtvis använda som dekorativa element i heminredning, men de kan också ha praktiska användningsområden. Eftersom en oval spegel har en mjukare form än en fyrkantig eller en rund spegel, kan den användas för att skapa en mer organisk och avslappnad känsla i ett rum. Ovala speglar kan också användas för att skapa en illusion av mer utrymme i ett litet rum. Dessutom kan en oval spegel vara mer ergonomisk än andra former av speglar, eftersom den kan anpassas till kroppens form.

Vanliga frågor om Oval spegel

  • Vilka är fördelarna med oval spegel?

    En oval spegel kan ge en mjukare och mer organisk känsla jämfört med en fyrkantig spegel. Dessutom kan den vara ett snyggt och stilfullt inslag i inredningen. En oval spegel kan också ge ett bättre synfält än en fyrkantig spegel av samma storlek, vilket kan vara särskilt användbart i badrum eller omklädningsrum.
  • Hur stor oval spegel ska man ha?

    Det beror på var spegeln ska placeras och vilket syfte den ska ha. För en spegel i badrummet kan en oval spegel på cirka 50-70 cm i bredd vara lämplig. För en spegel i hallen eller vardagsrummet kan en oval spegel på cirka 80-100 cm i bredd vara passande. Det är också viktigt att ta hänsyn till proportionerna i rummet och se till att spegeln inte blir för stor eller för liten i förhållande till övrig inredning.
  • Hur montera oval spegel?

    För att montera en oval spegel behöver du först bestämma var du vill placera den. Sedan behöver du skaffa rätt verktyg och material, såsom krokar, skruvar och pluggar. Beroende på vilken typ av vägg du ska fästa spegeln på kan det skilja sig åt vilka verktyg och material som behövs. När du har allt du behöver kan du markera var du vill fästa spegeln och sedan borra hål och sätta i pluggar. Därefter kan du fästa krokarna och hänga upp spegeln på dem. Se till att spegeln hänger stadigt och säkert.