Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inreda en liten lägenhet - Inredning i en etta

Inreda en liten lägenhet - Tips & ideér

Att inreda en liten yta, särskilt en etta, kan verka svårt. Men med rätt strategier och kreativa idéer kan du förvandla även den minsta lägenhet till ett trivsamt och funktionellt hem. Denna guide är tänkt att ge dig de verktyg och tips du behöver för att effektivt utnyttja varje kvadratmeter.

Grundprinciper inreda en etta - Utnyttja vertikalt utrymme

Att använda väggarna effektivt är avgörande i små utrymmen.

Hyllor och väggförvaring i en liten etta

 • Installera hyllor och krokar för att maximera lagringsutrymmet.
 • Golv-till-tak-garderober ger massor av förvaring utan att ta upp golvyta. Skjutdörrar till garderober, mer utrymmeseffektiva än traditionella dörrar.
 • Multifunktionella möbler som tjänar flera syften är ett måste i små hem.
 • Installera hyllor ovanför dörröppningar för extra förvaring.

Bäddsoffor - Smarta möbler för små lägenheter

I en värld där varje kvadratmeter räknas, erbjuder våra bäddsoffor den perfekta balansen mellan komfort och funktionalitet. Med en enkel rörelse omvandlar du ditt vardagsrum till ett mysigt sovrum. Perfekt för den som vill maximera sitt levnadsutrymme utan att kompromissa med stil och komfort.

Tips - Möblera din etta med klaffbord och hopfällbart bord

Klaffbord och hopfällbara bord är idealiska för små lägenheter tack vare deras platsbesparande design och flexibilitet. De kan enkelt fällas ihop och ställas undan när de inte används, vilket frigör värdefullt utrymme. Dessa bord är anpassningsbara till olika situationer, vare sig det gäller att äta, arbeta eller som hobbyyta.

Sängar med inbyggd förvaring - Perfekt inredning för en etta

Ett utmärkt sätt att utnyttja utrymmet under sängen. Oavsett om du bor i en studio eller en etta eller bara vill maximera utrymmet i ditt sovrum, är våra sängar med inbyggd förvaring det perfekta valet. De eliminerar behovet av extra förvaringsmöbler som kan göra ett litet utrymme trångt och rörigt.

Ljus och färgtips till en liten lägenhet

Rätt färg och belysning kan förvandla känslan i ett rum. Välj ljusa väggfärger och möbler för att göra rummet större och ljusare. En välplacerad spegel kan visuellt dubbla storleken på ett rum.

Rumsspecifika tips för att inreda en liten lägenhet

Inreda vardagsrummet i en liten lägenhet

Vardagsrummet bör vara både inbjudande och funktionellt.

Välj proportionerliga möbler

Använd möbler som är proportionerliga till rummets storlek. Överdimensionerade soffor kan överväldiga ett litet utrymme. Hörnsoffor utnyttjar utrymmet och erbjuder gott om sittplatser.

Flyttbara möbler

Möbler på hjul eller lätta möbler som är enkla att flytta runt kan vara praktiska för att omstrukturera utrymmet vid behov. Väggmonterad TV sparar värdefull yta.

Multifunktionella möbler

Som tidigare nämnt, välj möbler som kan tjäna flera syften. En bäddsoffa eller en ottoman med förvaring är ett utmärkt exempel.

Inreda sovrummet i en liten lägenhet

Sovrummet behöver vara en fristad, även i små utrymmen. Nedan tips på hur du kan spara på platsen en liten etta.

Loftsängar

Idealiskt för att skapa en arbetsplats eller loungeområde under.

Sängskåp med utfällbar säng

Den optimala platsbespararen, sängskåpet. Förvara din säng i ett sängskåp under dagen samt när du har gäster för att spara plats. Fäll enkelt ut sängen när det är dags att sova.

Utnyttja utrymmet under sängen

Utrymmet under sängen är ofta outnyttjat och kan vara en idealisk plats för förvaring. I små lägenheter är det viktigt att använda varje tillgängligt utrymme effektivt.

Använd lådor eller förvaringsboxar

Genom att placera lådor eller förvaringsboxar under sängen kan du organisera och förvara saker som inte används dagligen. Dessa kan vara säsongsbetonade föremål som vinterkläder, extra sängkläder, böcker, eller andra personliga tillhörigheter som du inte behöver åtkomst till regelbundet.

 

Håll din etta städad och organiserad

Genom att förvara saker under sängen hjälper det till att hålla resten av ditt utrymme mer öppet och organiserat, vilket är särskilt viktigt i en liten lägenhet där varje kvadratmeter räknas.

Speciella sängar med förvaring

Som nämnt tidigare finns det smarta sängar designade med inbyggd förvaring under, såsom lådor på hjul eller lyftmekanismer, vilket gör det ännu enklare att utnyttja detta utrymme.

Inred en liten lägenhet med zonindelning

Att använda mattor för zonindelning i en liten lägenhet är ett effektivt och stilfullt sätt att skapa separata områden utan att behöva bygga väggar eller använda stora möbler som avdelare. En större matta under soffgruppen skapar till exempel en tydlig avgränsning för vardagsrummet. Den markerar platsen som en plats för avkoppling och social interaktion, och ger en mjuk och inbjudande känsla till området. I ett arbets- eller studieområde kan en mindre matta under skrivbordet och stolen bidra till att avgränsa arbetsutrymmet och skapa en fokuserad miljö.

Inred med rumsavdelare i en liten lägenhet

Att använda rumsavdelar är en utmärkt lösning för att avskilja sovrummet från vardagsrummet i en liten etta. Rumsavdelare erbjuder flera fördelar.

Rumsavdelare är enkla att ställa upp och flytta runt, vilket gör dem idealiska för att skapa temporära rum i en etta. Du kan enkelt anpassa utrymmet efter dina behov.

De ger visuell avskildhet och en känsla av privatliv för sovrummet, vilket är särskilt viktigt i små utrymmen som används för flera ändamål.

Till skillnad från fasta väggar eller andra ombyggnader, kräver skärmväggar ingen permanent ändring i lägenheten, vilket är idealiskt för hyresgäster.

Inreda köket i en liten lägenhet

I ett litet kök är varje kvadratcentimeter värdefulla.

Smart förvaring i köket - Tips

 • Installera stänger eller krokar under överskåpen för att hänga köksredskap, muggar eller kryddor.
 • Installera hörnhyllor eller hörnskåp för att maximera förvaringen.
 • Använd öppna hyllor för att förvara och visa upp köksartiklar, vilket sparar skåputrymme och tillför en dekorativ touch.
 • Välj skåp med integrerade handtag eller handtagsfria alternativ för en modern och ren look.
 • Använd väggyta effektivt med magnetiska knivlister, vilket även bidrar till kökets estetik.
 • Välj kompakta versioner av traditionella köksapparater såsom kylskåp, diskmaskin och ugn för att spara utrymme. Investera i apparater som kan utföra flera funktioner, som en kombinerad mikrovågsugn och ugn, för att minska antalet apparater du behöver.

Hopfällbara matbord - Perfekt för att möblera en etta

Ett hopfällbart matbord eller en fällbar arbetsyta kan vara en stor tillgång när utrymmet är begränsat. Ett hopfällbart matbord anpassar sig efter dina behov och rummets begränsningar. När det är utfällt erbjuder det en fullstor matplats där du kan avnjuta måltider, arbeta eller umgås med vänner och familj. Efter användning kan bordet enkelt fällas ihop och ställas undan, vilket frigör värdefull golvyta för andra aktiviteter. 

3 tips att ta med dig när du ska inreda din lilla lägenhet

 • Ljusa färger, precis som i andra rum kan ljusa färger få köket att verka större och mer välkomnande.
 • Installera god belysning under överskåpen och över arbetsytorna för att göra matlagningen enklare och göra köket mer inbjudande.
 • Håll bänkskivorna så rena och fria från onödiga föremål som möjligt. Detta ger en känsla av mer utrymme och renhet.

 

Inreda en liten lägenhet slutord

Att inreda en liten lägenhet kräver att du tänker utanför boxen. Genom att välja rätt möbler, färger och förvaringslösningar kan du skapa ett hem som inte bara är funktionellt utan också estetiskt tilltalande. Kom ihåg att varje utrymme är unikt, så anpassa dessa idéer efter dina egna behov och stilpreferenser. När du optimerar för små ytor är det viktigt att inte bara tänka på praktiska lösningar, utan också att skapa en miljö som känns välkomnande och personlig. Genom att välja multifunktionella möbler som bäddsoffor och hopfällbara bord, använda vertikalt utrymme smart med hyllor och höga garderober, och inreda med ljusa färger för att öppna upp rummet, kan du skapa en känsla av rymlighet även i de mest begränsade utrymmen. Lycka till med din inredning!

Läs också!