categoryTopBlock
Modern matta

Runda jutemattor

85st produkter
Kampanj
  • Rund
Populära filtreringar

Var passar en rund jutematta?

En rund jutematta passar på många olika platser i din bostad. Under en pedistal kan du ha jutemattan, men du skall inte dölja mattan alltför mycket. Den skall ju synas. En jutematta som ligger i rummet för sig själv kan vara ett sätt att skapa en trivsam miljö. Runda jutemattor har ofta diskreta naturfärger, men det finns också vackra varianter med mönster.

Vad är jute?

Jute är ett grovt och strävt växtfiber. Användningsområdena är många, bland annat säckar, snören och rep. Runda mattor av jute är vävda eller flätade. De tillverkas oftast för hand av hantverkare med stor yrkesskicklighet. Eftersom mattorna är handgjorda blir den ena inte den andra lik. Du får variationer i färg och form. Utmärkande för en jutematta är att den är slitstark.

Finns runda jutemattor i olika storlekar och färger?

Storlekarna varierar något, men håller sig ifrån 120 cm till 150 cm. Du kan välja mellan en rad olika färger och mönster. En och samma runda jutematta kan ha flera olika färger och ofta spännande mönster. Du kan också köpa en jutematta som har tryckta mönster. En rund jutematta som är flätad och i naturfärg passar bra in i alla rum oavsett annan färgsättning.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form (1)
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj