Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Jutematta & hampamatta

Runda jutemattor

49 st produkter
Visar 24 av 49 produkter
1
...
3

Populära filtreringar

  • Var passar en rund jutematta?

    En rund matta jute passar på många olika platser i din bostad. Exempelvis under en pedistal, på balkongen, altanen eller i hallen. Men dölj inte din runda jutematta för mycket, det är ju trots allt en vacker detalj till ditt utrymme. En jutematta som ligger i rummet för sig själv kan vara ett sätt att skapa en trivsam miljö och dra dokus till rummets mittpunkt. Rund matta jute är ofta i diskreta naturfärger, men det finns också vackra varianter med mönster och färg.
  • Vad är jute?

    Jute är ett grovt och strävt växtfiber. Användningsområdena är många, bland annat säckar, snören och rep. Runda mattor av jute är vävda eller flätade. De tillverkas oftast för hand av hantverkare med stor yrkesskicklighet. Eftersom mattorna är handgjorda blir den ena inte den andra lik. Du får variationer i färg och form. Utmärkande för en jutematta är att den är slitstark.
  • Finns det runda jutemattor i olika storlekar och färger?

    Storlekarna varierar något, men håller sig ifrån 120 cm till 150 cm. Du kan välja mellan en rad olika färger och mönster. En och samma runda jutematta kan ha flera olika färger och ofta spännande mönster. Du kan också köpa en jutematta som har tryckta mönster. En rund jutematta som är flätad och i naturfärg passar bra in i alla rum oavsett annan färgsättning.