Skippa sidhuvud och gå vidare.

Nu är de här! Vårens nyheter till uteplatsen!

Modern matta

Viskosmatta & konstsilkesmatta

37 st produkter
Visar 24 av 37 produkter
12

Populära filtreringar

Viskosmatta & konstsilkesmatta billigt online hos Chilli

  • Vad är en viskosmatta?

    Viskos är ett konstfiber som oftast tillverkas från cellulosa. Cellulosan kommer från olika typer av trä, till exempel gran, tall eller bambu. Även bomull kan användas till viskostillverkning. Viskos kallas ibland för konstsilke då det liknar silke i känsla och kvalitet, dock är viskos ett billigare material. Mattor viskos eller konstsilke är ofta mjuka och lena att gå på och har en vacker glans.
  • Hur rengör jag en konstsilkes- eller viskosmatta?

    En viskosmatta bör aldrig rengöras med vatten då det kan skada materialet. Då viskos är känsligt mot all typ av väta kan det vara bra att tänka på att inte placera mattan under matbordet eller i hallen för att undvika eventuellt spill. Får du fläckar bör du lämna in en viskos matta till en fackman för tvätt, alternativt kan du rådfråga på ett tvätteri om ett lämpligt fläckborttagningsmedel. Ett bra tips är att impregnera en matta viskos innan du lägger ut den i hemmet för att den ska bli extra smutstålig.
  • Vad är fördelarna med en viskos- eller konstsilkesmatta?

    Med en viskos matta eller konstsilkesmatta får du egenskaper som påminner om silke men till ett billigare pris utan att tumma på kvalitet. En viskosmatta eller konstsilkesmatta är en vacker matta med fin lyster och med en härlig, mjuk känsla under fötterna. En matta i viskos eller konstsilke ger ett elegant och lyxigt intryck.