categoryTopBlock
Modern matta

Viskosmattor

59st produkter
Kampanj

Viskosmattor & konstsilkesmattor billigt online hos Chilli

Vad är en viskosmatta?

Viskos är ett konstfiber som oftast tillverkas från cellulosa. Cellulosan kommer från olika typer av trä, till exempel gran, tall eller bambu. Även bomull kan användas till viskostillverkning. Viskos kallas ibland för konstsilke då det liknar silke i känsla och kvalitet, dock är viskos ett billigare material. En matta i viskos eller konstsilke är ofta mjuk och len att gå på och har en vacker glans.

Hur rengör jag min viskos- eller konstsilkesmatta?

Allmänna skötselråd till våra mattor hittar du här. En viskosmatta bör aldrig rengöras med vatten då det kan skada materialet. Då viskos är känsligt mot all typ av väta kan det vara bra att tänka på att inte placera mattan under matbordet eller i hallen för att undvika eventuellt spill. Får du fläckar bör du lämna in mattan till en fackman för tvätt, alternativt kan du rådfråga på ett tvätteri om ett lämpligt fläckborttagningsmedel.

Vad är fördelarna med en viskos- eller konstsilkesmatta?

Med en matta i viskos eller konstsilke får du egenskaper som påminner om silke men till ett billigare pris utan att tumma på kvalitet. Du får en vacker matta med fin lyster och en härlig, mjuk känsla under fötterna. En matta i viskos eller konstsilke ger ett elegant och lyxigt intryck.

Min viskosmatta luddar!

Det är naturligt att mattan luddar en del i början. Dammsug mattan lite oftare när du precis fått den för att få bort överflödiga fibrer. Efterhand kommer luddandet att avta. Kom ihåg att dammsuga medhårs för att öka mattans livslängd.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Tvättbar
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Form
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj