Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inspiration - Tapet barn- & ungdomsrum

Tapeter barn- & ungdomsrum inspo

Att välja rätt tapet till ett barn- eller ungdomsrum kan vara en rolig och kreativ process. Tapeten spelar en stor roll i att sätta tonen för rummet och kan vara ett uttryck för barnets eller tonåringens personlighet och intressen. I den här artikeln utforskar vi olika tapetidéer som passar för pojkar, flickor och ungdomar, och ger inspiration för att skapa ett unikt och personligt rum.

Tapet pojkrum & flickrum

Tapeter för pojkrum & flickrum

För pojkrum och flickrum kan du överväga tapeter som speglar deras intressen och hobbies. Du kan välja tapeter med mjuka färger eller roliga mönster. Det kan vara allt från sport och rymden till djur och äventyr. Tapeter med kartor eller utforskningsteman kan vara särskilt uppskattade, liksom de som har element av deras favoritspel eller -serier.  Populära teman inkluderar blommor, fjärilar och sagomotiv.  För en mer modern känsla, överväg geometriska mönster eller abstrakta design.

Tapeter för ungdomar

När det gäller ungdomar, tänk på att välja en tapet som kan växa med dem. Neutrala färger och subtila mönster kan vara ett bra alternativ, liksom tapeter med en mer sofistikerad känsla. Abstrakta mönster, stadssiluetter eller stilrena grafiska mönster kan vara populära val.

Kreativa Idéer och tips tapet barn- & ungdom

  • Använd accentväggar, istället för att tapetsera hela rummet, överväg att skapa en accentvägg som blir rummets fokuspunkt.
  • Kombinera med färg, matcha tapeten med andra färger i rummet, som möbler eller textilier, för en sammanhängande look.
  • Wallstickers & väggklistermärken är ett utmärkt alternativ om ni vill ha möjlighet att byta ut mönster under tiden som går och barnet växer. Välj en tapet i neutral färg och lek med olika walltickers som speglar barnets intressen.
  • Involvera ditt barn: Låt barnet vara delaktigt i valet av tapet för att reflektera deras personlighet och intressen

Inspiration wallsticker till barnrum

Sammanfattning

Att välja tapet till ett barn- eller ungdomsrum erbjuder en möjlighet att vara kreativ och skapa ett utrymme som barnet eller tonåringen verkligen kan känna sig hemma i. Genom att ta hänsyn till deras intressen och smak, samt genom att använda tapet som ett verktyg för att uttrycka personlighet, kan du skapa ett rum som både inspirerar och är bekvämt.

Läs också! Inspiration - Inreda barnrum

Läs också! Grönt sovrum