Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarens paketpriser - upp till 40% rabatt!

Visar 24 av 1178 produkter
1
...
50

Populära filtreringar

En fåtölj kan både vara en bekväm sittplats och en snygg inredningsdetalj. Vilken typ av fåtölj du vill ha beror på hur du vill använda din fåtölj, var den ska stå och vilken inredningsstil du har. Men oavsett vilken typ av fåtölj du är ute efter tror vi att det är här du hittar den. Vi har nämligen fåtöljer online i olika stilar och utföranden, från de som är gjorda för att vara de skönaste sittplatserna framför teven till fåtöljer som skapar pricken över i:et med sitt utseende. Utforska vårt sortiment av fåtöljer och hitta dina favoriter!

Fåtöljer eller fotöljer - Svar på vanliga frågor

 • Kan jag ha enbart fåtöljer i vardagsrummet?

  Det kan du absolut. Fåtöljer är bekväma och ger ett elegant intryck. Det är också lättare att sitta flera personer och samtala om det finns möjlighet att sitta mitt emot varandra istället för bredvid, som i en soffa. De skapar ett mjukt och välkomnande intryck och inbjuder till både vila och gemenskap.

 • Behöver jag välja likadana fåtöljer om jag har flera?

  Det skapar alltid harmoni i ett rum om material och färger går i stil med varandra, men dina fåtöljer behöver inte vara likadana för det. Med hjälp av kuddar, plädar och andra detaljer kan du skapa en helhet av flera olika stilar på fåtöljerna. Att ha en särskild vilfåtölj ser alltid trevligt ut och olika personer sitter bekvämt i olika sorters fåtöljer.

 • Ser det konstigt ut att ställa en fåtölj framför en bokhylla?

  Det är faktiskt vanligare än man kan tro att ställa sina fåtöljer framför bokhyllan. Är du en aktiv läsare är det ju skönt att ha nära till böckerna. Dessutom kan du lämna lite plats på en hylla där du kan ställa ifrån dig en kopp eller ett glas när du sitter i din läsfåtölj och njuter av en bok tillsammans med en god dryck.
 • Stavas det fotöljer eller fåtöljer?

  Ordet "fåtölj" är svenskt och härstammar från det franska ordet "fauteuil", som betyder en bekväm, ofta stoppad stol med sidostöd för armarna. Det används för att beskriva en typ av stol som är designad för en person att sitta bekvämt i, vanligtvis i vardagsrum eller som en del av en loungeuppsättning.

  Stavningen "fotölj" är däremot en felaktig variant och används inte i korrekt svenska. Således är den korrekta stavningen fåtölj även om det är vanligt att man skriver fotölj.