Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Fåtölj & stolar

Ekstolar

65 st produkter
Visar 24 av 65 produkter
1
...
3

Populära filtreringar

Stolar av ek är mycket populära på grund av deras höga kvalitet och hållbarhet. Eken är en stark och tålig träsort som har en vacker naturlig färg och mönster. Stolar av ek är vanligtvis mer kostsamma än andra träslag, men de är också mer värdefulla på grund av deras estetiska utseende och långa livslängd. Många designklassiker är tillverkade av ek, som exempelvis Y-stolen och caféstolen. Eken är också ett miljövänligt val eftersom den är förnyelsebar och kan återanvändas. En stol av ek är en tidlös möbel som passar i alla typer av inredningar.

Vanliga frågor om Stol ek

Vilka är fördelarna med ekstol?

Fördelarna med ekstol är att den är hållbar och tålig, har en vacker och naturlig trästruktur, är lätt att underhålla och kan enkelt anpassas till olika stilar och miljöer. Dessutom är ek en förnybar resurs och ekstolar kan återvinnas eller återanvändas när de inte längre används.

Hur inreder jag bäst med en stol i ek?

En stol i ek är en tidlös möbel som kan passa in i många olika inredningsstilar. För att inreda bäst med en stol i ek så är det viktigt att tänka på följande:

  • Välj rätt färg på dynan eller sittkudden som matchar resten av rummet
  • Kombinera din stol med andra möbler i ek för att skapa en enhetlig känsla i rummet
  • Var inte rädd för att blanda olika stilar och material, en stol i ek kan fungera lika bra i en modern som i en klassisk inredning
  • Placera din stol vid ett bord eller i ett hörn där den kan komma till sin rätt och användas på bästa sätt

Hur underhåller jag ekstol?

För att underhålla en ekstol bör du torka av den regelbundet med en mjuk trasa för att hålla den ren från damm och smuts. Du kan också använda en träpolish för att bevara träets naturliga glans och för att skydda det från fukt och repor. Undvik att placera stolen i direkt solljus eller nära värmekällor, eftersom detta kan torka ut träet och göra det sprött.