Cura of Sweden

Visar 20 st stilsäkra produkter
efbc4e31ac949aee147a34fbde2613bc.jpg

Cura of Sweden - tyngdtäcke för ökad sömnkvalitet

Cura of Sweden tillhandahåller produkter för att underlätta för dig som har sömnproblem. Arbetsterapeuter runt om i Sverige har länge förordat att ett tryck mot kroppen vid insomning verkar avslappnande, rogivande och sövande. Cura of Sweden erbjuder tyngdtäcken i olika modeller och vikter, hitta ett här som passar just dig och dina behov.

Tyngdtäcken inom svensk hälso- och sjukvård

En av tre svenskar sover dåligt och över en miljon medicinerar för sina sömnbesvär. Sömnbesvär kan uppkomma av många olika anledningar och dålig sömn har en negativ inverkan på till exempel vårt minne, koncentration, humör och immunförsvar. Arbetsterapeuter runt om i Sverige har länge förordat att ett tryck mot kroppen vid insomning verkar avslappnande, rogivande och sövande. Det bidrar även till att man somnar snabbare, sover längre och vaknar mer sällan om natten. Till följd av detta har tyngdtäcken i över 12 års tid använts inom svensk hälso- och sjukvård för att behandla till exempel demens, psykisk ohälsa och neurologiska sjukdomar.

Tyngdtäcket från Cura of Sweden har visat flertalet positiva effekter hos användare. Några av dem är:

  • Ökad sömnkvalitet
  • Längre tid i djupsömn
  • Minskad snarkning
  • Snabbare insomning
  • Minskad ångest och oro
  • Piggare under dagtid
  • Minskad muskelvärk
  • Färre nattliga uppvaknanden

Cura of Sweden erbjuder tyngdtäcken i två olika modeller. Båda modellerna förekommer i olika tyngder.
  • Cura Pearl är ett följsamt och svalt tyngdtäcke. Täcket har en fyllning av micropärlor (kisel) som formar sig efter din kropp.
  • Cura Cozy är ett varmare fibertäcke. Täcket har polyestertrådar som är insydda i kanaler.


Snygg och funktionell design i ett

Designen på Cura of Sweden’s tyngdtäcken har en snygg och funktionell design samt förekommer i flera olika färger. Tyngdtäcket från Cura of Sweden kan användas av alla, ung som gammal, och har flera olika användningsområden. Välj själv om du vill använda det som täcke under natten, eller om du vill använda det i soffan när du tittar på TV om kvällarna för att uppnå ökad återhämtning och avslappning.


Så väljer du vikt på ditt tyngdtäcke

Cura of Sweden rekommenderar ett täcke som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt. Vilket vikt man trivs med och vad som känns bäst är individuellt, vissa föredrar lättare och andra tyngre täcken.


Fokus på kvalitet och miljö

Cura of Sweden’s tyngdtäcken håller mycket hög kvalitet vad gäller funktion, utseende och utförande. Samtliga produkter från Cura of Sweden är registrerade hos Läkemedelsverket som ett godkänt medicinteknisk hjälpmedel, är miljö- och kvalitetscertifierade samt CE-märkta..

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Funktion
Kategori
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Leverans inom 2-6 vardagar