Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Matbord & köksbord

Matbord teak

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

Populära filtreringar

Teak är en av de mest eftertraktade träslagen när det kommer till möbler och inredning. Det är känt för sin hållbarhet och naturliga resistens mot vatten och fukt. Matbord i teak är därför ett populärt val för både inomhus- och utomhusbruk. Teakmöbler åldras vackert och får med tiden en silvergrå patina som ger dem en rustik och naturlig känsla. För att behålla sin naturliga färg och lyster kan man behandla teakmöbler med olja eller lack. Matbord i teak är en tidlös och elegant möbel, som passar in i de flesta inredningsstilar.

Vanliga frågor om Matbord teak

Måste man behandla matbord teak?

Nej, det är inte ett måste att behandla teakmatbord med någon form av olja eller annat skydd. Teak är ett naturligt hållbart träslag som klarar av att stå utomhus och utsättas för väder och vind utan att påverkas nämnvärt. Om man vill bevara teakens naturliga färg och lyster, kan man dock välja att behandla det med en teakolja eller annan träolja som skyddar mot smuts och fukt.

Vad passar att inreda med matbord teak?

Matbord i teak passar bra att kombinera med stolar i andra naturmaterial som rotting, läder eller linne för en avslappnad och naturlig känsla. För en mer modern look kan du välja stolar i metall eller plast. För att skapa en enhetlig känsla i rummet kan du även matcha teakbordet med andra möbler i samma träslag, som exempelvis hyllor eller skåp.

Vilka är fördelarna med matbord teak?

Teakmatbord har flera fördelar, bland annat:

  • Teak är ett naturligt motståndskraftigt mot fukt, vilket minskar risken för röta och mögel.
  • Teak har en naturlig olja som gör det motståndskraftigt mot fläckar och spill.
  • Teak är också en vacker träslag med en naturlig gyllene ton som åldras vackert över tid.